Valdība lems par inženierzinātņu doktora Aigara Krauzes iecelšanu par Ventspils Augstskolas (VeA) rektora vietas izpildītāju, liecina Ministru kabineta (MK) 18.jūnija darba kārtība.

6.maijā pēc smagas slimības 52 gadu vecumā mūžībā aizgāja ekonomikas zinātņu doktors, VeA rektors un asociētais profesors Jānis Eglītis. Tikmēr jaunā VeA rektora vēlēšanas varētu notikt augusta beigās vai septembra sākumā.

Jau pašlaik VeA rektora pienākumu izpildītājs ir Krauze, un tiek gaidīts MK rīkojums par viņa iecelšanu šajā amatā. Krauze jau kopš 2011.gada marta VeA ir zinātņu prorektors, bet kopš 2010.gada docents, taču kopš 2006.gada ir vadošais pētnieks Ventspils Augstskolas inženierzinātņu institūtā "Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs". Savukārt laikā no 2010. gada decembra līdz 2011. gada martam viņš jau bijis VeA rektora pienākumus.

20.jūnijā notiks VeA Satversmes sapulces sēde, kurā plānots apstiprināt rektora vēlēšanu nolikumu. Pēc tam tiks izsludināts konkurss uz vakanto rektora amatu. VeA cer, ka jauno studiju gadu augstskola varētu sākt jau jaunā rektora vadībā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: