20. jūnijā jau no sešiem pēcpusdienā līdz pat saules rietam teātra namā "Jūras vārti" virmos trejdeviņu ziedu smarža, Spēka dziesmu svētība, apdziedāšanās nešpetnība un „Iļģu” Līgo dziesmu gaišums.

Pirms koncerta, plkst. 18:00 pie nama durvīm notiks ventiņu apdziedāšanās dziesmu kari, bet Zāļu sieva sniegs padomus trejdeviņu ziedu vainagu vīšanā. Nama saimnieki visus līgotājus sagaidīs ar Jāņu sieru, gardu Užavas alu un spēka dziesmām jauniešu folkgrupas "Dārdi" sniegumā.

 

Plkst. 19:00 teātra nama lielajā zālē postfolkloras grupa „Iļģi” ar programmu "Līgo" ielīgos Saulgriežu nakts mistēriju un burvību. Savukārt, pēc koncerta Ilga Reizniece visus malā sēdētājus aicinās izdejot „Mugurdanci”, „Skroderi”, „Pankokus”, „Šurp Jāņa bērni”, kā arī visus citus lustīgos latvju deju rakstus.

 

Ap plkst. 22:00, folkloras kopu aicināti, līgotāji dziesmotā gājienā dosies uz jūras malu, lai ar dziesmām pavadītu saulīti un vēlāk katrs dotos savā sētā aizdegt gada īsākās nakts ugunskuru.

 

„Lai dziesmu nepietrūkst un kurpēm zoles nodilst Līgo nakti pavadot dziesmās un dejās līdz saulītes ausmai. Piniet vainagus, klājiet bagātīgus galdus, godiniet Jāni un Līgu visas dabas pilnbrieda vidū. Daba šajās dienās zied Dieviņa mīlestībā un dāsnumā, lai ikviens līgotājs piepildītu savu dvēseli ar tās spēku un neizmērojamo bagātību. Līgo!” Šādu vēlējumu ventspilniekiem sūta Ilga Reizniece.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: