Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mazbānītim vairāk vagonu

Atsākoties tūrisma sezonai, ir jūtams tūristu pieplūdums. Viens no populārākajiem apskates objektiem ir Mazbānītis, kurš, gatavojoties uzņemt jaunos pasažierus, papildinājis savu vagonu sastāvu.

Igauņi vēlas draudzīgākas attiecības

Igaunijas vēstnieks Mati Vārmans, viesojoties Ventspilī, atklāja, ka igauņi ir ieinteresēti sadarbībā ar pilsētu, kas ekonomiskās izaugsmes ziņā pietuvojusies valsts galvaspilsētai. Viens no konkrētajiem sadarbības plāniem ir atjaunot prāmju satiksmi starp Ventspili un Sāremā. Vēstnieks Ventspilī ieradās kopā ar uzņēmēju delegāciju.

2.lpp. Viedoklis: „Augļus taču gribam ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Igaunijas vēstnieks, atbildot uz jautājumu par to, kādēļ igauņiem izdevies daudzās jomās apsteigt latviešus un būt priekšā biznesā, valsts pārvaldē un pat kultūras jautājumos, ir gana diplomātisks. Vēstnieks izsaka komplimentus latviešiem par skaistajiem piemāju pagalmiem. Tiesa, taču jautājums, vai darbošanās dārzā notiek aiz mīlestības pret savu zemi vai dēļ vilšanās valsts pārvaldē, cilvēkos?»

3.lpp.

Ziedosim apdegušā puiša veselībai

Jauniešu ballītē aizdedzinātais pusaudzis aizvakar atgriezies mājās no Rīgas slimnīcas. Nelaime ģimeni ir iedzinusi pamatīgās finansiālās problēmās, tādēļ līdzcilvēki aicināti ziedot.

4.lpp.

Sibīrijas bērna stāsts

Šomēnes tiek atzīmēta ne tikai Līgo diena un Jāņu diena, kā arī Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, bet nozīmīgs datums ir arī 14. jūnijs – Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena.

Sācies izlaidumu laiks – dzīvē dodas devītie

Šovakar un rīt daudzi jaunie ventspilnieki saņems savu pirmo izglītības dokumentu – apliecību par pamatizglītības iegūšanu.

5.-6.lpp. TV Programma.

7.lpp. Darbs un nauda. Pilsētas ielās braukā velokurjeri

Gadās, ka no viena biroja uz otru ir jānogādā dokuments, paka, aizmirsta manta vai, piemēram, ziedu pušķis, bet laika nav nemaz. Nav vērts pārdzīvot, jo tādās reizēs var palīdzēt velokurjers. Mūsu pilsētā šo pakalpojumu jau divas nedēļas sniedz divi jauni uzņēmīgi puiši.

Ietaupītos nodokļus ieguldīs attīstībā

Ik pa laikam ventspilnieki aktualizē jautājumu par nepieciešamību būvēt pilsētā sabiedrisko pirti. Savukārt pirts biznesa uzņēmēji uzskata, ka vajadzētu atbalstīt esošo pirti, nevis būvēt jaunas. Pašvaldības atbalstīs pirts pakalpojumus, piešķirot nodokļu atlaidi.

8.lpp. Sports. Pārved pasaules čempionāta medaļas

Īpaši patīkamu pārsteigumu 13. pasaules čempionātā galda hokejā sarūpējuši Jaunrades nama spēlētāji – viņi Latvijas izlases sastāvā izcīnījuši vairākas godalgotās vietas.

Vieglatlēti priecē gan Latvijā, gan ASV

Vairāki mūsu pilsētas un novada vieglatlēti ar atzīstamiem rezultātiem, kas vainagojās arī ar pāris godalgotajām vietām, startēja gan Latvijas čempionātā C grupā, gan ASV studentu NCAA finālposmā.

Olimpiādes pirmajā dienā pirmais zelts

Ventspilī aizvadīja Latvijas jaunatnes vasaras Olimpiādes pirmā sacensību dienu, kurā mūsu sportistiem jau izdevis tikt pie godalgām, tajā skaita arī divām zelta.

9.lpp.

Maisu vaļā strauta forelēm!

Projekts Miljons foreļu atgriešanās jau trešo gadu pēc kārtas tiek īstenots arī Ventspils novadā. Pagājušajā trešdienā kādā no Ventas baseina upēm ielaisti 10 tūkstoši strauta foreļu mazuļu. Četru gadu laikā Latvijas upēs paredzēts ielaist miljonu strauta foreļu mazuļu – katru gadu pa 250 000.

Čitiņa meklē mājas

Mazās Čitiņas īpašnieks aizbraucis dzīvot pie radiem. Suņu sieviņai citu māju nav, viņa turpina gulēt koridorā pie durvīm – cerībā, ka saimnieks atgriezīsies.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: