Lai rosinātu skolēnus nopietni pievērsties mācībām, demonstrējot saistību starp izglītību un karjeru, no 11. līdz 15. februārim Ventspils Mūzikas skolā norisināsies “Projektu nedēļa”, tostarp 13. februārī tiks atzīmēta arī “Ēnu diena”.

Šīs nedēļas laikā skolā būs jūtama radoša gaisotne, lai audzēkņiem būtu saistošāks gan teorētisko priekšmetu mācību prosess, gan arī, lai iepazīstinātu viņus ar mūsdienīgām skaņas tehnoloģijām. Tādēļ jau šodien pēcpusdienā mūzikas skolas audzēkņi dosies ekskursijā uz “Kurzemes televīzijas” Ventspils studiju, lai klātienē apskatītu, kā norit filmēšana, kādas tehnoloģijas tiek izmantotas televīzijas darbā un kā tās tiek pielietotas.

 

Šodien un piektdien skolotāja Ligita Vaļuka audzēkņiem vadīs nodarbību Mūzika un māksla. Tās laikā audzēkņi klausīsies dažādus mūzikas fragmentus, bet pēc tam savas sajūtas, kas būs radušās mūzikas ietekmē, centīsies attēlot zīmējumos.

 

Projektu nedēļas dalībnieki otrdien dosies arī ekskursijā uz teātra namu “Jūras vārti”, kur klātienē apskatīs ar kādu aparatūtu tiek nodrošināta dažādu pasākumu norise, proti, apgaismošana un apskaņošana.

 

Savukārt trešdien Ventspils Mūzikas vidusskolā tiks aizvadīta Ēnu diena. Kopumā šajā dienā skolas darbinieku un pedagogu, arī vidusskolas audzēkņu gaitām līdzi sekos 63 ēnas ne tikai no Ventspils, bet arī no Piltenes, Kuldīgas, Dundagas, Talsiem, Kandavas un Tukuma. Šogad vislielākā interese izrādīta par skaņu operatora specialitāti un ar to vēlas iepazīties 12 skolēni, savukārt skolas direktora Andra Grigaļa darba gaitām līdzi sekos 8 ēnas.

Saistoša nodarbība plānota arī ceturtdien, kad mūzikas skolas audzēkņi varēs piedalīties meistarklasē “Baroks mūzikā, mākslā, literatūrā, dejā”, tādejādi iepazīstot Baroka laikmetu no dažādiem skatu punktiem. Meistarklasi vadīs mūzikas skolas teorētisko priekšmetu pedagoģes Ligita Vaļuka un Maija Aniķe, kā arī Ventspils muzeja projektu vadītāja Ieva Rupenheite.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: