Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pie Apvedtilta – jauna ražotne

Jau otro mēnesi raisās darbs rūpnieciskajā angārā Rūpniecības ielā 27, kur uzņēmums Heimdal Skonto Latvija realizē pirmo eksporta pasūtījumu Norvēģijai.

Var uzzināt savas pensijas prognozi

Labklājības ministrijas piedāvātā iespēja uzzināt savas pensijas prognozi šokējusi daudzus ventspilniekus. Ieejot Latvija.lv mājaslapā, daudzi atklājuši, ka viņu prognozētā pensija ne tikai neatbilst pašu iecerētajam, bet pat nenodrošina normālu izdzīvošanu.

2.lpp. Viedoklis: „Ministre par sekretāri”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Nesen noskatījos vienu 100. panta preses kluba diskusiju, kurā piedalījās tiesībsargs Juris Jansons, Labklājības ministre Ilze Viņķele, baņķieris Ģirts Rungainis un žurnālisti, kuri visi kopā, gribētos teikt, ka diskutēja, bet patiesību sakot kaut ko muldēja par minimālo algu, garantijām un godīgumu.»

3.lpp.

Ventspils robežsargu pārcelšanās ieilgst

Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes darbiniekiem priekšā pārcelšanās uz jauno mītni Ostas ielā. Īpaši lielus ieguvumus gan tā nesola.

Augsti novērtē Olimpiskā centra viesnīcu

Olimpiskā centra Ventspils viesnīcas klienti var būt pārliecināti, ka saņems augstākā līmeņa pakalpojumus. To tagad apliecina arī iegūtā Q-Latvia kvalitātes zīme.

Atkritumu konteineri – zem jumtiņa

Slēgtas atkritumu konteineru novietnes šogad izveidotas divos iekšpagalmos, bet pavasarī un vasarā iecerētas vēl četros.

4.lpp.

Četrās sienās sajuktu prātā

Arnolds Tropiņš (81) varētu būt paraugs daudziem jaunajiem, jo, par spīti sliktajai redzei, pin grozus, ierīko dārzā dobes, daudz laika pavada laukā un cieši tic, ka dzīvesprieks atkarīgs no aktīvām kustībām un labām domām.

Venti atkal pārsteidz

Ventu kampaņa Valsts valstī guvusi kārtējos panākumus. Šoreiz konkursā Marketing Adwards 2012 Ventspils mārketinga projekts aiz sevis atstāja tādas pilsētas kā Čikāga un Honkonga.

5.lpp. - 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Izglītība. Problēmas risina pie apaļā galda

Medicīniskā dokumentācija ne vienmēr atbilst reālajai situācijai dzīvē, tāpēc bērns nesaņem nepieciešamās rūpes un uzmanību, un arvien dziļāk slīgst problēmu jūrā – viņa uzvedība ir izaicinoša, agresīva, viņš nespēj iekļauties skolas dzīves ritmā.

No sporta izvairās pamatskolas posmā

Daudz tiek runāts par to, ka mūsdienu bērni ir fiziski vājāk attīstīti nekā skolēni pirms dažiem gadu desmitiem. Ventas Balss cenšas skaidrot, vai šāds apgalvojums ir pamatots un kāda nozīme ir sporta stundām skolās.

Jo gribi būt gudrāks, jo fiziski kļūsti vājāks

Izglītības pārvaldes skolu ārsts Gundars Kuklis

8.lpp. Sports. Studenti pārtrauc Ogres piecu uzvaru sēriju

Pēc gandrīz divu nedēļu pārtraukuma Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas turnīrā laukumā atkal devās Ventspils Augstskolas spēlētāji, mājās ar 74:58 pārspējot pēdējā laikā labi spēlējošo komandu Ogre/LDz Cargo.

Izlasei bezierunu zaudējums Kobē

Pirmo spēli jaunajā gadā aizvadījusi Latvijas futbola valstsvienība – tā piedzīvojusi pamatīgu fiasko pārbaudes spēlē, ar 0:3 Kobē kapitulējot Japānas izlasei. Labi, ka mūsu izlases vārtos bija Andris Vaņins, citādi šis rezultāts varēja būt vēl graujošāks.

Māsām Grīvām uzvara ārzemēs

Ziemas sezonā veiksmīgi turpina startēt vieglatlētes Māra un Laumas Grīvas, kas izcīnījušas uzvaru ASV un Igaunijā. Turklāt Māra ieguvusi arī ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) nedēļas labākās vieglatlētes titulu Big Ten konferencē.

9.lpp

Zaļā enerģija zāģē Latviju

Līdzīgs šoks, kā saņemot apkures rēķinus, iedzīvotājus un uzņēmējus, visticamāk, sagaidīs, arī ieraugot elektrības rēķinus. Tiek prognozēts, ka tie ievērojami pieaugs. Visvairāk kāpumu izjutīs tieši mazāk turīgie iedzīvotāji un uzņēmēji. Ražotāji gaužas, ka zaļā enerģija jau šobrīd grauj Latvijas ekonomiku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: