Otrdien Ventspils 4. vidusskolas skolēniem būs iespēja vērot izglītojošu „Goda teātra” izrādi „Akmeņi”.

Izrādi apmeklēs skolēni no 7. līdz 12. klasei. Aktieri lugu nospēlēs divreiz, 7. līdz 9. klasei plkst. 12.30, bet 10. līdz 12. klasei plkst. 14.15. Lai nezaudētu vērtīgo, mācībām atvēlēto laiku, izrādes paredzēts apvienot ar klases audzināšanas stundām.

 

Jau otro gadu Ventspils 4. vidusskolas skolēniem ir dota iespēja lietderīgu informāciju par ikdienas dzīvi iegūt vērojot atraktīvu teātra izrādi. Izrāde „Akmeņi” ir veidota pēc Stefo Nantsova un Toma Līkosa tāda paša nosaukuma lugas motīviem. Izrādes pamatā ir izmeklēšana, ko veic policija. Lugā tiek atklāti divu pusaudžu nodarījumi, sākot ar automašīnas aplaupīšanu un beidzot ar neplānotu slepkavību.

 

Ventspils 4. vidusskolā tēlos aktieri Kaspars Gods, Armands Kaušelis un Maija Romaško. Izrādes laikā iesaistīs arī jauniešus, kuri diskutēs ar aktieriem par izspēlēto situāciju. Ventspils 4. vidusskolas direktores vietniece audzināšanas darbā Marga Tropiņa izceļ vairākus labumus šādam audzināšanas veidam: „Viesizrāde ir lieliska iespēja iepazīstināt skolēnus ar teātra burvību, kā arī jaunieši saprot, ko drīkst un ko nedrīkst darīt savās dzīvēs. Izrāde parāda iespējamās sekas, to analīzi un dzīvi pēc nozieguma.”

 

Skola domā par audzēkņu audzināšanu, tāpēc neilgi pēc izrādes, marta 1. nedēļā uz skolu nāks policijas pārstāvji, lai informētu jauniešus par viņu tiesībām un pienākumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: