Latvijā ir pasludināta gripas epidēmija un arī Ventspilī ir konstatēti pirmie saslimšanas gadījumi.

Lai pasargātu sevi no šīs infekcijas slimības, iedzīvotāji var vakcinēties pret gripu, kas ir viena no efektīvākajām metodēm. Arī Ziemeļkurzmes reģionālās slimnīcas procedūru kabinetā jau ir iespējams vakcinēties pret gripu. Ventspils slimnīcā pieejama kompleksā gripas vakcīna, kas aizsargā pret vairākiem gripas veidiem, kas visvairāk šosezon apdraud iedzīvotājus.

Poti pret gripu īpaši ieteicams saņemt tiem cilvēkiem, kuriem saslimšana ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām norit smagā formā un ir augsts gripas komplikāciju risks. Tie ir cilvēki, kuri slimo ar hroniskām plaušu, sirds un asinsvadu, nieru un vielmaiņas slimībām.

Gripa ir akūta, sevišķi lipīga vīrusu infekcija, kas skar elpceļus un izplatās gaisa pilienu veidā. Izplatītākās gripas pazīmes ir pēkšņs sākums, galvassāpes, drudzis, paaugstināta temperatūra, kaulu laušanas sajūta, aizlikts deguns bez iesnām un sauss, mokošs klepus. Slimnīcas procedūru kabinets darba dienās strādā no plkst. 16 līdz 18.30, bet brīvdienās, iepriekš par laiku vienojoties pa tālruni 63620980 vai 26787299.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: