Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Staldzenes stāvkrastu vago nogruvumi

Augsta erozijas riska vietas Latvijā ir jūras krasta posmi ar šauru seklūdens zonu un pludmali, aiz kuras sākas stāvkrasts. Viena no tām stiepjas uz dienvidiem no Ventspils līdz Liepenei, iekļaujot arī ventspilnieku iemīļoto atpūtas un pastaigu vietu Staldzeni. Vasarā te bija iešļūkta taka, tagad – nogruvums...

Pacientus baro daudzveidīgāk

No šīs nedēļas sākuma slimnīcas pacientus baro labāk. Valstī stājušies spēkā jauni noteikumi, kas paredz daudzveidīgāku ēdienkarti.

2.lpp. Viedoklis: “Vadības spogulis”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Dombrovskis, komentējot Satiksmes ministra Aivja Roņa demisijas iemeslus, kļuvis par cinisma kalngalu. Viņa teiktais nav nekas cits, kā acīmredzamā un neizsīkstošā vēlme padarīt sevi par labāko, baltāko tēlu Latvijā un iespējams arī Eiropā.»

3.lpp.

Zog acis no pieres laukā

Ventspils novadā iedzīvotāji neredz ne gala, ne malas zādzībām, no kurām teju visas tā arī paliek neatklātas. Tāda statistika vien vairo garnadžos visatļautības sajūtu, bet ļaudis neredz jēgu samaksātajiem nodokļiem, ja reiz valsts par drošību laukos neliekas zinis. Policija apstiprina zādzību skaita pieaugumu, bet iesaka pašiem vairāk domāt par sava īpašuma drošību.

Sprūdžs iesūdzēts tiesā

Aivars Lembergs iesūdzējis Eiropas Cilvēktiesību tiesā Edmundu Sprūdžu par ministra izdoto prettiesisko rīkojumu. Vienlaikus mērs tiesu informējis par to, ka ministrs tādējādi izdara spiedienu uz tiesu un pārkāpj nevainības prezumpciju.

Strīdas par Ventbunkera naudu

No Ventbunkera kontiem it kāaizplūduši 7,9 miljoni eiro. Taču uzņēmuma darbību tas neapdraudot un darbiniekiem algas tikšot izmaksātas.

4.lpp.

Pieejamāka teātru kultūra

Teātra namā Jūras vārti izrādes apmeklē ne tikai ventspilnieki, bet arī citi Ziemeļkurzemes skatuves mākslas baudītāji. Dažādu trupu uzvedumus Ventspilī skatās pat rīdzinieki un ārzemju viesi.

5.lpp. Vide. Pamet sunīšus salā

Dzīvnieku patversmē Rembo klāt nākuši jauni iemītnieki. Protams, ne pēc savas gribas, bet ar cilvēku laipnu gādību.

Smilšu ķērājipludmalē

Lai aizkavētu smilšu ieplūšanu pilsētā, kāpu zonā veido smilšu ķērājus. Šim nolūkam noder arī lūzušie priežu zari.

6.lpp. Sports. Baltijas Ekspresis pārbrauc Rojai

Rietumu līgā sākušās otrā apļa spēles, un pirmo maču ar vairāk nekā pārliecinošu uzvaru noslēguši Baltijas Ekspreša basketbolisti, kas savā laukumā neatstāja pilnīgi nekādus variantus Rojai, pārspējot to ar 121:59.

FK Ventspils sāk turnīru, sagraujot čempionus

Startējusi Latvijas futbola Virslīgas šāgada Ziemas kausa izcīņa, un to ar uzvaru sākuši FK Ventspils futbolisti, kas turnīra atklāšanas spēlē ar 3:0 (1:0) sagrāva pagājušās sezonas Latvijas čempioni Daugavpils Daugavu.

Silovam Eiropas desmitnieks iet secen

Ne pārāk veiksmīgi Eiropas daudzcīņas čempionātā ātrslidošanā startējis mūsu vadošais šī sporta veida pārstāvis Haralds Silovs – mokoties ar veselības problēmām, viņš izcīnījis tajā 12. vietu.

7.lpp.

Visas senlietas piederēs valstij

Nākamnedēļ spēkā stāsies grozījumi, kas paredz, ka visas atrastās senlietas, kas datējamas ar 17. gadsimtu un senāku laiku, pieder valstij.

Grozījumi pret būvniecības apturēšanu

Kārtējo reizi aktualizējusies ilggadējā diskusija par nepieciešamību ieviest izmaiņas Būvniecības likumā. Līdz šīs nedēļas beigām arī Ventspils dome novirzīs savus priekšlikumus likumprojekta jaunajai versijai. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: