2012. gada oktobrī un novembrī Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās ventspilnieku aptaujas dzīvesvietās rezultāti liecina, ka Ventspils pilsētas domes darbību kopumā atzinīgi ir vērtējuši 88% pilsētas iedzīvotāju, tai skaitā 17% aptaujāto norādījuši, ka domes darbību vērtē ļoti pozitīvi.

Pašvaldības darbību negatīvi rudenī novērtējuši tikai 5% Ventspils iedzīvotāju.

 

Lūgti nosaukt Ventspils pilsētas domes labākos darbus pēdējā gada laikā, iedzīvotāji visbiežāk norādījuši uz pilsētas labiekārtošanu un ar to saistītiem jautājumiem (65%) – visbiežāk minēta ielu sakārtošana un remonts, veloceliņu un velonovietņu ierīkošana, kārtības un tīrības uzturēšana pilsētā un tilta celtniecība un remonts. Iedzīvotāji atzinīgi novērtējuši arī domes darbu dažādu atpūtas, izklaides vietu iekārtošanā (25%), tostarp slēpošanas kalnu „Lemberga hūte”, bērnu rotaļlaukumu, pilsētiņu iekārtošanu, ziedu kompozīcijas un Mazbānīša sliežu izbūvi. 18% ventspilnieki par vienu no labākajiem domes darbiem nosaukuši kultūras dzīves uzlabošanu – svētku, atpūtas pasākumu organizēšanu, Govju parādi, kultūras pasākumu atbalstīšanu kopumā.

 

15% aptaujāto ventspilnieku pozitīvi novērtējuši domes sniegto atbalstu veselības aizsardzībai, tostarp jaunās poliklīnikas būvniecību, bet 11% atzīmējuši pašvaldības atbalstu izglītības nozarei – skolu labiekārtošanu un atbalstu skolām, bērnudārzu uzturēšanu un labiekārtošanu, kā arī atbalstu Ventspils Augstskolai.

 

7% aptaujāto kā pašvaldības labo darbu norādījuši atbalstu uzņēmējdarbībai un ražošanai, tikpat daudz cilvēku atzinīgi vērtējuši pašvaldības aktivitātes tūrisma nozares atbalstam, atbalstu sportam un sociālo problēmu risināšanu.

 

Lūgti nosaukt domes sliktos darbus, neveiksmes pēdējā gada laikā, 55% aptaujāto norādīja, ka šādu darbu nav vai arī nevar nosaukt, nezina negatīvi vērtējamus domes darbus. Analizējot iedzīvotāju pretenzijas, vērojams, ka visbiežāk minētas nepilnības pilsētas labiekārtošanā (19%), ar ekonomiku saistītas problēmas (9%), t.sk. minēti ar tirdzniecību saistīti jautājumi. Aptuveni 5% minēja ar bezdarbu saistītus jautājumus.

 

Kā aktuālākās risināmās problēmas aptaujātie ventspilnieki nosaukuši nepieciešamību risināt bezdarba jautājumus (28%), sociālos jautājumus (23%) un ar pilsētas labiekārtošanu saistītus jautājumus (21%).

 

Tāpat pētījumā tika noskaidrota ventspilnieku attieksme pret domes darbu dažādu funkciju izpildē, saskarsmi ar domes nodaļām, pašvaldības iestādēm un kapitālsabiedrībām, attieksme pret uzņēmējdarbību Ventspilī, pašvaldības investīciju projektiem, komunālajiem pakalpojumiem Ventspilī, satiksmi Ventspilī un pilsētas labiekārtošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: