Administratīvā apgabaltiesa 30.aprīlī atkārtoti skatīs spēļu zāļu tīkla "Fēnikss" īpašnieces SIA "Alfor" un Ventspils pilsētas domes strīdu par aizliegumu atvērt jaunu spēļu zāli.

Lietu skatīs tiesnese Margarita Osmane.
 
Augstākās tiesas (AT) Senāts pilnībā atcēla Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru tika noraidīts pieteikums Ventspils pilsētas domei izsniegt atļauju jaunas spēļu zāles atvēršanai.
 
Kā norādīts Senāta nolēmumā, "Alfor" noslēdza sadarbības līgumu ar SIA "Vika" par telpu izmantošanu spēļu zāles ierīkošanai, tāpēc "Alfor" vērsās Ventspils pilsētas domē, lūdzot atļauju spēļu zāles ierīkošanai. Dome šo lūgumu noraidīja, paskaidrojot, ka vairums no aptaujātajiem ventspilniekiem - 92% - iebilda pret jaunas spēļu zāles atvēršanu.
 
Administratīvā apgabaltiesa, kas apelācijas instancē noraidīja "Alfor" prasību, spriedumā uzsvēra, ka vietā, kur tika plānots atvērt spēļu zāli, bija pietiekami intensīva iedzīvotāju, tajā skaitā nepilngadīgo plūsma, līdz ar to pašvaldības atteikums bija samērīgs un tas pārstāvēja sabiedrības intereses.
 
Tikmēr Senāts spriedumā norādīja, ka apgabaltiesa nepamatoti pašvaldības vietā ir izdarījusi secinājumus par azartspēļu organizēšanas vietas iespējamo risku, radot no azartspēlēm atkarīgo personu skaita pieaugumu.
 
Tāpat Senāts konstatēja, ka apgabaltiesai, vēlreiz izskatot lietu, uz tiesas sēdi jāaicina vēl viens pieteicējs - uzņēmums "Vika" - , kas sākotnēji arī vērsās tiesā, apstrīdot domes lēmumu.
 
Saskaņā ar Azartspēļu un izložu likuma 42.panta trešo daļu par atļauju organizēt azartspēles pašvaldība lemj, izvērtējot, vai azartspēļu organizēšana konkrētajā vietā nerada būtisku valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu.
 
Lietā bija izvērtējams jautājums, vai pašvaldības atteikums ir pietiekami pamatots ar nediskriminējošiem un iepriekš zināmiem objektīviem kritērijiem un vai tas nepārkāpj pakalpojumu sniegšanas brīvību.
 
LETA
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: