Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kā novest valsti līdz bankrotam?

Latvijas premjers šogad izdevis grāmatu, kurā apraksta, kā izvest valsti no krīzes, savukārt skandalozais pasniedzējs Dmitrijs Smirnovs nule laidis klajā grāmatu, kurā pierāda pretējo. Proti, Latvijas valdība kā marionete precīzi izpilda pasaules elites instrukcijas, kas veido jaunas krīzes, lai galu galā valsts pilnībā zaudētu savu neatkarību. Turklāt Latvija nav īpaša – finanšu krīzes ir mūsdienu kara tehnoloģija un tā soli pa solim tiek panākta kontrole pār visu pasauli.

Cērt, bet pārliecinies, vai var!

Arī šogad ikkatrs iedzīvotājs valsts mežos var nocirst vienu Ziemassvētku eglīti. Taču jāpārliecinās, vai nolūkotā vieta tiešām pieder valstij, pretējā gadījumā var sanākt arī kriminālatbildība.

 

2.lpp. Viedoklis: “Bākuguns ir” laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Var jau teikt, ka Dmitrijs Smirnovs ir ekstrēmists un var ticēt tiem, kuri apgalvo, ka tā sabiedrības pārvaldības sistēma, tai skaitā finanšu, kas ir attīstījusies Rietumu demokrātijās jeb izaugusi no ASV, ir tikpat kā no Dieva radīta, tādēļ tā jāpieņem kā vienīgā iespējamā vai pat ideālā. Taču var arī teikt, ka nav dūmu bez uguns. Smirnovs nav vienīgais ekonomists pasaulē, kurš apgalvo, ka demokratizācija un Rietumu finanšu sistēma, kas nesaraujami saistīta ar ASV dolāru, valstis iedzinušas atkarībā, no kuras izeja esošās sistēmas ietvaros vairs nav.»

3.lpp.

Kur atradīsies gotiņas?

Daudzi no šovasar notikušās Govju parādes eksponātiem palikuši Ventspilī. Kopā ar 2002. gada parādes dalībniecēm nu to ir vairāk nekā 20.

Ventiem kārtējā starptautiskā atzinība

No Londonas atnākušas patīkamas ziņas – Ventspils ventu kampaņa kārtējā konkursā guvusi izcilus panākumus.

Par Eiropas balvu uz Talsiem

Eiropas Komisijas konkursā iegūto naudas balvu Ventspils pašvaldība izmantojusi, dodot iespēju pilsētas pensionāriem piedalīties Kurzemes senioru saietā.

 

4.lpp.

Ik dienu izstāsta savu viedokli

Pensionāra Edgara Jurberga balss žurnālistiem ir labi pazīstama – viņš gandrīz katru dienu piezvana rubrikai Hallo, «Ventas Balss» klausās!, lai izteiktu savu viedokli par sabiedrībā notiekošajiem procesiem.

Kāzu un citi stāstiņi

Pārventas bibliotēkā vismaz reizi mēnesī satiekas iedzīvotāji un stāsta notikumus no savas dzīves. Pasākums nodēvēts par Pārventas atmiņu stāstiem. Pagājušajās nedēļas nogalē tie bija veltīti kāzām – savējām un tuvinieku.

5.lpp. Kultūra. Dzejā parādās autores interpretācija

2011. gadā, kad jaunā dzejniece Alise Zariņa uzzināja par piešķirto Ventspils domes izcilības stipendiju, viņa stāvēja vīnogu laukā Francijā, tādēļ iespēju rezidēt Rakstnieku mājā Alise izmantoja tikai šoruden.

Jūras akmentiņi pieskandina Vāciju

Popgrupas Jūras akmentiņi dziedātāji regulāri piedalās starptautiskos konkursos, šoreiz iegūstot atzinību Berlīnes pērlē.

Mierīgs un līdzsvarots fotogrāfs

Guntis Egliņš no Sakas dēvē sevi par fotogrāfu, amatnieku un bitenieku. Guntis it visā saskata Dieva skaistumu.

6.lpp. Sports. Šogad viņi ir labākie

Ikgadējā balvas VentspilsGoda zīme sportā pasniegšanas ceremonijā šogad par labākajiem mūsu pilsētas sportistiem atzīti Londonas olimpisko spēļu izcilnieki – šķēpmetēja Madara Palameika un svarcēlājs Artūrs Plēsnieks.

7.lpp. Ventspilī – visdinamiskākā ekonomika

Šogad Ventspils izceļas starp lielākajām Latvijas pilsētām ar savu dinamisko ražošanas attīstību un apstrādes rūpniecības eksportu. Savu ieguldījumu veiksmīgā nozares attīstībā nodrošina kā lielie uzņēmumi, tā arī uzņēmēji iesācēji.

Iz pagājības...

... pirms 10 gadiem

Šis ienesīgais apgādes un realizācijas bizness.

Ventspils uzņēmums SIA Kalmeta izveidots 1992. gadā. Plaši pazīstams tas kļuva tikai nesen, iegūstot laikraksta Dienas Bizness balvu kā visdinamiskāk attīstošais uzņēmums Kurzemē. Uzņēmuma, kurā strādā tika četri cilvēki, apgrozījums 2001. gadā sasniedza 4,5 miljonus latu, palielinoties (salīdzinājumā ar 1999. gadu) 22,5 reizes! Šajā gadā tāds pats apgrozījums sasniegts 9 mēnešos. SIA Kalmenta kopš 1999. gada pilda starpnieka funkcijas – apgādā ar izejvielām konservu kārbu ražotājus un realizē to gatavo produkciju zivju konservu uzņēmumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: