Ventspils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu atbalstīt SIA „Ventspils lidosta” pamatkapitāla palielināšanu, ieguldot tajā nekustamo īpašumu – zemes gabalu un uz tā esošo skrejceļu –, kas nepieciešams lidostas attīstības projekta īstenošanai un skrejceļa pagarināšanai.

SIA „Ventspils lidostas” pamatkapitāla palielināšana saistīta ar lidostas attīstības projektu, lai nodrošinātu drošu, nacionālajiem un starptautiskajiem standartiem atbilstošu lidostas infrastruktūru regulārās iekšzemes un starptautiskās gaisa satiksmes veikšanai. Projekta ietvaros plānots pagarināt Ventspils lidlauka skrejceļu līdz 1500 m, pilnveidot drošības joslas un veikt esošās infrastruktūras rekonstrukciju un modernizēšanu. 
 
Ventspils lidostas attīstības projekta īstenošana sekmēs saimniecisko darbību pilsētā un ļaus attīstīt gaisa satiksmi, kā arī nodrošināt transporta infrastruktūras attīstību un transporta pakalpojumus saimnieciskās darbības attīstībai. Projekta kopējās izmaksas plānotas LVL 2 253 360 (neskaitot PVN), kur 85% no Projekta attiecināmajām izmaksām jeb LVL 1 915 356 plānots līdzfinansēt no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda.
 
Ņemot vērā to, ka Ventspils lidlauka skrejceļš atrodas Ganību ielā 115, Ventspilī, kas ietilpst valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka teritorijā un atbilstoši 2009.gada 15.decembra Ministru kabineta noteikumu Nr.1476 „Noteikumi par darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.3.1.4.aktivitāti „Lidostu infrastruktūras attīstība”” prasībām projekta īstenošanai nepieciešamajai zemei ir jābūt projekta iesniedzēja īpašumā, tad Ventspils lidostas attīstības projekta īstenotāja SIA „Ventspils lidosta” pamatkapitālā nepieciešams ieguldīt nekustamo īpašumu Ganību ielā 115, Ventspilī. 
 
SIA „Ventspils lidosta” ir kapitālsabiedrība, kurā 100 % kapitāla daļas pieder Ventspils pilsētas domei.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: