Vienotajā valsts un pašvaldību portālā www.latvija.lv turpmāk būs iespēja samaksāt arī dažādus administratīvos sodus, informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūrā (VRAA).

Portālā būs iespēja samaksāt gan privātpersonām uzliktos administratīvos sodus, gan CSDD reģistra datubāzē iekļautos fotoradaru fiksētos pārkāpumus un stāvēšanas un apstāšanās pārkāpumu soda kvītis, kas izrakstītas bez vadītāja klātbūtnes.

Tāpat e-pakalpojuma "Administratīvo sodu pārbaude un nomaksa" lietotājiem ir iespēja bez maksas saņemt informāciju par saviem, savu nepilngadīgo bērnu, aizbildnībā un/vai aizgādnībā esošo personu izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem.

Elektroniski iespējams samaksāt gan sev, gan trešajām personām piemērotos naudas sodus un segt izdevumus par apreibinošo vielu ietekmes konstatēšanai veikto pārbaudi.

Kā norāda VRAA, naudas sodu apmaksa ar portāla starpniecību izslēdz neprecīzas informācijas norādīšanu maksājuma uzdevuma mērķī, līdz ar to maksājums var netikt identificēts vai pievienots novēloti. Pakalpojums samazina arī personas tiesību aizskāruma risku, piemēram, piespiedu soda izpildes uzsākšanu, kaut naudas sods jau ir samaksāts.

Jauno e-pakalpojumu var izmantot ar kādām no portālā "www.latvija.lv" pieejamie autentifikācijas veidiem - internetbanku, eID karti, elektroniskā paraksta viedkarti eME. Bet sodu apmaksa iespējama ar ''SEB bankas'', "Swedbank", ''Norvik bankas'' un bankas ''Citadele'' internetbanku starpniecību.

Šobrīd portāls nodrošina pieeju 51 e-pakalpojumam un satur informāciju par 2073 valsts un pašvaldību pakalpojumu saņemšanas iespējām.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: