Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sauka iegūst prestižu balvu

Ventspils Augstskolas prorektors, pētnieks, profesors Arnis Sauka ieguvis balvu prestižā Eiropas uzņēmējdarbības konferencē par labāko situācijas analīzes rakstu. Tajā analizēti latviešu izveidotu uzņēmumu veiksmes faktori, un tas jau tuvākajā laikā būs lasāms Oksfordas Universitātes izdotajā grāmatā.

Cūkkopību atliek maliņā

Cūkkopjiem šobrīd neklājas viegli, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc Valdmaņu ģimene Piltenē nopietni pievērsusies arī graudkopībai.

2.lpp. Viedoklis: “Zosveidīgie” laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Taisnīgums un brīvās gribas izpausmes nav bieži sastopamas ne tepat pie mums Latvijā, ne Eiropas Savienībā. Kas gan tas par taisnīgumu, ja Latvijas zemes īpašnieki saņem 63 latus par hektāru, kamēr vidējais ES rādītājs ir 266 eiro jeb 186 lati par hektāru? Kas gan tā par brīvo izvēli, ja bankas ar valdības laipnu atbalstu cilvēkus spiež norēķināties tikai un vienīgi ar kartēm, liedzot mainīties ar skaidru naudu? Manuprāt, tas ir vistīrākais cilvēktiesību pārkāpums, uz ko valdība ne tikai aizver acis, bet visādiem paņēmieniem šo nebrīvi cenšas pastiprināt.»

3.lpp.

Izveido forumu pašnāvniekiem

Cilvēki, kurus nomoka domas par pašnāvību un depresija, tagad savās problēmās varēs dalīties forumā www.stastiundzivo.lv.

Sarunas par eirobudžetu izgāžas

Eiropas Savienības valstu līderiem neizdodas rast kopīgu valodu par nākamo daudzgadu budžetu, un aizvien vairāk iezīmējas plaisa starp veco un bagātāko Eiropu un jaunajām valstīm. Latvijai, visticamāk, nāksies samierināties ar mazāku finansējumu infrastruktūrai un attīstībai, lai saņemtu lielākus tiešmaksājumus zemniekiem.

Bargāk vērsīsies pret pārkāpējiem

Ir izstrādātas izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz palielināt naudas sodus par atsevišķiem pārkāpumiem ceļu satiksmē un komercdarbībā, kā arī par necieņu pret valsts simboliem.

4.lpp. Novadā. Dievs klauvē vairākas reizes

Adventa laiku ugālniece Valda Iesalniece iesāks ar lūgšanām par savu ģimeni, draudzi un visiem cilvēkiem, jo katram vajadzīga Dieva klātnība.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Ventspils ierāda vietu VEFam

Pagājušās nedēļas nogalē Aldara Latvijas Basketbola līgas ietvaros pirmo reizi šosezon šķēpus savā starpā krustoja nesamierināmie pretinieki BK Ventspils un BK VEF Rīga. Skaistā un aizraujošā spēlē pārāki šoreiz izrādījās ventspilnieki.

Honda izrauj uzvaru pār Monarhu

Pie otrās uzvaras Latvijas telpu futbola čempionātā tikuši Hondas spēlētāji, kas mājas spēlē, jau pirmajā minūtē gūstot divus vārtus, ar 3:2 pieveica Monarha futbolistus.

Rubenis – otrajā desmitā Īglsā

Austrijā, Īglsas trasē, notika Pasaules kausa (PK) pirmā posma sacensības kamaniņu sportā, kurās mūsu Mārtiņš Rubenis izcīnīja 17. vietu, bet labākais no latviešiem bija Inārs Kivlenieks, kam augstā septītā vieta.

7.lpp. Intervija. Solvitai puķes gleznās, šallēs un cepurēs

Kādreiz krietnas mātesmeitas, gatavojoties iziet tautās, darināja pūru – jo lielāks pūrs, jo čaklāka meita. SOLVITAI ZARUPSKAI, ja viņa dzīvotu pirms 100 un vairāk gadiem, pūralāde būtu pielocīta kārtu kārtām. Jaunā sieviete pagūst gan pašūt sev mūsdienīgu, elegantu tērpu, gan izadīt tautiskas zeķes un cimdus, gan flīžu mozaīkām rotāt dzīvokļa grīdu un gleznot, gan piedevām vēl dejot līnijdejas un nūjot. It kā viņas diennaktī nebūtu vis 24, bet gan teju divas reizes vairāk stundu. Turklāt viss, ko viņai gribas paveikt, izdodas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: