Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Riepu nomaiņas servisos – rindas

Piektdien pēkšņi uzsnigušais sniegs, kas visā Latvijā, tostarp arī Ventspils novadā, pārklāja zemi, atgādinājis autovadītājiem, ka pienācis laiks vasaras riepu nomaiņai pret ziemas riepām. Riepu maiņas servisos veidojas rindas.

Vētra izraisa gāzes noplūdi

Pilsētas centrā piektdienas rīts izvērtās satraucošs – vētras sagāzta siena izraisīja gāzes noplūdi, tādēļ tika evakuēti cilvēki un apstādināta satiksme.

2.lpp. Viedoklis: “Populārās dienasgrāmatas ”, portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis.

«Vēl pirms pārdesmit gadiem dienasgrāmatas rakstīšana bija stipri intīma un arī visai reta padarīšana, bet ar ielūkošanos šādā kladītē varēja ne tikai sarūgtināt rakstītāju, bet arī norauties pa ausi. Tagad savu pārdomu pierakstīšana un dalīšanās tajās ar citiem ir pavisam parasta un pat populāra lieta. Tiesa, šos dienasgrāmatu ierakstus sauc par blogiem, bet to rakstītājus – par blogeriem. Tāda nu modernā terminoloģija.»

3.lpp.

Pagalms slīkst lietusūdenī

Iedzīvotāji no Zvaigžņu ielas 5a izjūt neērtības dēļ nesakārtotās lietusūdens kanalizāciju un attālajām autobusu pieturām. Viņu problēmu risinājums atkarīgs ne tikai no pilsētas dienestiem, bet arī mājas apsaimniekotāja.

Dome: Lembergs joprojām ir amatā

Piektdienas pēcpusdienā Ventspils pilsētas dome sasauca ārkārtas sēdi, kurā lēma, ka «Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs savu amatu nav zaudējis un joprojām atrodas šajā amatā».

4.lpp.

Atgriežas gandrīz kā uzvarētāji

Ventspils 4. vidusskolas komanda godam sevi parādījusi TV spēlē vidusskolēniem Sekotāji, apliecinot erudīciju un zināšanas, kā arī teicamu prasmi debatēt.

Paredz dzimstības pieaugumu

Jaundzimušo skaits Latvijā 2014. gadā varētu pieaugt par 10-15%, prognozē demogrāfs Ilmārs Mežs. Tas varētu īstenoties ar nosacījumu, ja valsts atbalstīs ģimenes ar bērniem un dzimstības veicināšanu.

5.lpp. Dzīvesziņa. Kvantu pārējā četrreiz stiprāka enerģija

Reizi 26 000 gados notiek kvantu pāreja, un mēs esam trāpījuši šajā posmā, uzskata ekonomikas doktore Svetlana Grigorjeva. Šis process skar visus cilvēkus, un krievu zinātnieks Leonīds Maslovs saņem Augstākā saprāta vēstījumus, kā rīkoties kvantu pārejas laikā.

Ejiet lēnām – solīti pa solītim

Ikdienā Dita Lase, pēc izglītības mūziķe, strādā Biotēkā , mācot citiem mīlēt ekopreces, bet pārējā laikā labprāt stāsta citiem, kā gatavot veģetārus ēdienus.

Sakārtot savu māju

Ventas Balss turpina stāstīt par kādas ventspilnieces pieredzi, kas atbrīvojusies no alkohola atkarības.

6.lpp. Sports. Matisons labo Latvijas rekordu

Sacensībās Nīderlandē, Amsterdamā, kritis M40 vecuma grupas Latvijas rekords pusmaratonā. To par trim sekundēm labojis Aigars Matisons, viens no mūsu labākajiem garo distanču skrējējiem.

Bodibildings ienāk Ventspilī

Pirmo reizi Ventspils bodibildinga vēsturē pie mums, Latviešu biedrības nama telpās (Maiznieku ielā 11), notiks šā gada Latvijas atklātais čempionāts atlētiskajā fitnesā un kultūrismā.

Atgriešanās spēlē piedzīvo zaudējumu

Pēc sezonas pārtraukuma pirmo spēli Latvijas volejbola čempionāta 1. līgas turnīrā aizvadījuši VK Ventspils spēlētāji. Atgriešanās diemžēl neizdevās tāda, kādu viņi būtu vēlējušies, jo izbraukumā Dundagā ar 1:3 tika piedzīvots zaudējums pret Ziemeļkurzemi.

7.lpp.

Pasniedzējam jābūt šovmenim

Šomēnes Ventspils studentiem un uzņēmējiem bija iespēja apgūt interesantas metodes un zināšanas pie jaunās, bet jau panākumiem bagātās Bernes Universitātes pētnieces KARINAS LOMBERGAS. Viņas zinātniskie darbi tiek publicēti prestižos uzņēmējdarbības akadēmiskajos žurnālos un prezentēti nozīmīgākajās Eiropas un ASV konferencēs. Lomberga neatteica interviju Ventas Balsij un labprāt pastāstīja, kā studentiem māca izkāpt no ierastajiem, loģiskajiem domāšanas rāmjiem un kļūt radošiem savā domāšanā. Sarunājoties ar viņu, tiek lauzts priekšstats par akadēmisko stīvumu. Neizpaliek arī dažas atziņas par Eiropu šodien. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: