Šodien no plkst. 14.00 līdz 15.00 stāvlaukumā iepretim tirdzniecības centram "Tobago" norisināsies a/s „Latvijas Valsts meži” rīkotā akcija ar Cūkmena piedalīšanos „Nemēslo ceļmalā!”.

 Stundu ilgajā pasākuma programmā paredzēta iepazīšanās ar jaunu ceļa zīmi, kas tiks uzstādīta pie Ventspils robežas, “Melno punktu” kartes prezentācija, ieteikumi atkritumu apsaimniekošanai jeb rozā dāvanas pasniegšana Ventspils pašvaldībai, kā arī Īpaša memoranda parakstīšana cīņai pret mēslošanu ceļmalās un tosts par tīru Latviju.

Pasākumā piedalīsies Cūkmens – tīru mežu aizstāvis, Ventspils domes Vides uzraudzības nodaļas vadītāja Ilga Zīlniece, Ventspils pilsētas pašvaldības policijas pārstāvis un pašvaldības SIA „Labiekārtošanas kombināts” Sanitārās tīrīšanas iecirkņa vadītājs Andis Kracis.

Saskaņā ar kampaņas „Nemēslo ceļmalā!” organizētāju sniegto informāciju no Latvijas valsts mežiem un ceļmalām katru gadu tiek izvesti gandrīz 16 000 kubikmetru  atkritumu, kas valstij izmaksā vairāk nekā Ls 500 000. Lai arī Latvijas likumdošana paredz, ka atkritumu izmešana tam neparedzētās vietās ir noziegums un par to pienākas sods, tīru mežu aizstāvis Cūkmens uzsāk savu nākamo cīņu, ieviešot Ventspilī un citur Latvijā pilnīgi jaunas ceļa zīmes un aicinot iesaistīties ikvienu Cūkmena policijā.

Ventspilī šāda veida akcijas norisinās jau trešo gadu. Atbildot uz akcijas aicinājumu, Ventspils pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļas vadītāja Ilga Zīlniece informē: „Jau otro gadu desmitu, realizējot savas pilsētas vides politiku, Ventspils pašvaldība velta ne mazums pūļu un līdzekļu vides jautājumu risināšanai, tomēr tas, kādā un cik tīrā vidē dzīvojam, ir atkarīgs tikai no mums pašiem. Ne vienmēr vides aizsardzībai un savas tuvākās apkārtnes sakopšanai nepieciešami lieli līdzekļi, svarīgāka ir cilvēku attieksme, nostāja un griba, kas palīdz sakārtot lielas lietas, kā arī būtiskus jautājumus, padarot dzīvi patīkamāku visiem apkārtējiem."

Ventspils pilsētas dome ir pateicīga iedzīvotājiem par viņu atsaucību un pretimnākšanu, uzturot tīru un kārtīgu mūsu pilsētu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: