Ziru pagasta iedzīvotāju sapulcē bija izteikti emocionāla, un daudzi klātesošie pieprasīja novada domes vadītājiem iecelt citu pagasta pārvaldes vadītāju.

Ziras novada domes vadība gada laikā apmeklēja jau otro reizi, un arī tagad, tāpat kā pērn, viens no būtiskākajiem jautājumiem līdzās komunālajām likstām un reizēm par sabiedriskās kārtības neievērošanu bija iedzīvotāju nesaskaņas ar pagasta pārvaldes vadītāju Dzidru Ceriņu.

Kā pagājušajā gadā, tā arī tagad zirenieki izteica neapmierinātību ar viņas komunikācijas stilu. Tas esot ass un noraidošs, Ceriņa neuzklausot iedzīvotājus, noraidot viņu lūgumus un prasības, cilvēkiem esot bail tuvoties pagasta pārvaldes vadītājai. Klātesošie izteica sašutumu arī par to, ka nesenajos pagasta svētkos Ceriņa neesot apsveikusi iedzīvotājus – ne izremontētajā kultūras namā, kur notika koncerts, ne parkā, kur bija organizētas sportiskas aktivitātes.

«Cilvēki tevi, Dzidra, neciena un nemīl, jo tu nemīli un necieni mūs,» norādīja kāda zireniece, un viņai piebalsoja citi iedzīvotāji, minot konkrētas situācijas, kad ne tikai pagasta pārvaldes vadītāja, bet arī viņas kolēģi bijuši strupi un noraidoši. Piemēram, kāda sieviete, kas vēlējusies izstrādāt projektu, lai iegūtu līdzekļus celiņa noklāšanai ar granti, jo sausām kājām no mājām ārā netikt, vaicājusi pagastā, vai viņai palīdzēs izbērt un izlīdzināt granti, saņēmusi noraidošu atbildi. Sapratusi, ka pati nevarēs iznēsāt smagos spaiņus, atmetusi ar roku arī projektam.

Zirenieki izteica neapmierinātību arī par to, ka Ceriņa nepietiekami pieskata tā dēvētos simtlatniekus un viņi staigā savā vaļā, bet sašutums bija vēl lielāks, kad viņi sapulcē uzzināja, ka par katra stipendiāta uzraudzīšanu pagasta pārvaldes vadītāja saņem konkrētu summu.

Tāpat tika izteikta neizpratne, kāpēc pārvaldes vadītājas dzīvesbiedrs, būdams kurinātājs, arī tad, kad nav apkures sezona, saņem minimālo algu. Uz jautājumiem Ceriņa lielākoties atbildēja uzbrūkoši un paaugstinātā tonī, tādējādi neveidojās konstruktīvs dialogs, bet notika emocionāla sabļaustīšanās. Iedzīvotāji ierosināja klātesošajiem novada domes deputātiem izskatīt jautājumu par cita Ziru pagasta pārvaldnieka iecelšanu. Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks jau pēc pirmās tikšanās reizes ar zireniekiem pagājušā gada rudenī atzina, ka situācija Zirās nav normāla un būtu jādomā par kadru maiņu, bet atzīmēja, ka Ceriņai jādod laiks laboties.

Ir pagājis gandrīz gads, pagasta pārvaldes vadītājas saskarsmes prasmes nav uzlabojušās, bet novada domes deputāti nolēma dot Ceriņai vēl vienu iespēju. Ja arī pēc trīs mēnešiem nekas nebūs mainījies, jautājumu, iespējams, izskatīs domes sēdē. Pārvaldnieki ir iecelti ar domes deputātu lēmumu, un tieši tāpat viņus var atbrīvot.

Ziru pagasta iedzīvotāji ir noraizējušies par pagasta pārvaldes vadītājas darba stilu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: