15. septembrī Ances kultūras namā uz tikšanos ar lasītājiem ieradīsies Ventspils dzejnieces Maija Skore, Ilona Krebse, Dace Laksberga un Dace Frīdenberga-Samete, kā arī Herberta Dorbes muzeja "Senču putekļi" vadītāja Inese Aide.

Šī tikšanās ir pirmā pasākumu ciklā "Gausais nazis". Paredzams, ka 20. oktobrī Ancē uzstāsies ventiņu stāstnieces Līga Reitere un Ārija Klēvere, lībiešu kultūras tradīciju zinātāja Ilga Porniece ar ansambli "Kāndla", jo šajā vakarā uzmanība tiks pievērsta Ventspils novada dialektiem, savukārt 4. novembrī anceniekus uzrunās rakstniece un dzejniece Laimdota Sēle un dziesminieks Arnis Miltiņš. Oktobrī Ances kultūras namā interesenti varēs apskatīt pagasta iedzīvotājas Ainas Beikas gleznu izstādi, novembrī – literāro izstādi "Gausais nazis", kurā būs apkopoti Dagnijas Zigmontes darbi.

Pasākumu cikls ir veltīts Latvijas simtgadei. Tā rīkotāja, Ances kultūras nama vadītāja Vita Auziņa, atklāj, ka vēlējusies pagastā atjaunot Dzejas dienu tradīcijas, iepazīstinot iedzīvotājus ar Ventspils literātu devumu. Viņasprāt, ir būtiski satikt autorus, kuri dzīvo tepat līdzās, ļaujot dzejas lasījumos iepazīt ne tikai viņu daiļradi, bet arī personību: «Dzejas dienās autors ir sava teksta medijs, viņš ir sava darba galvenais varonis, kas atklāj savas cilvēcīgās īpašības un aicina piedalīties līdzpārdzīvojumā, ko mums sniedz dzejas lasījumi. Mēs vēlamies, lai iedzīvotāji vairāk interesētos par novada literātiem un Ancē būtu bagātāka kultūrvide.»

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Aija Bumbiere 11.09.2017, 15:40:23

    Apsveicu ančiņus! Malači!

  • 0
    Amilda 12.09.2017, 09:23:51

    Vispār es pat apskauž ančiņus, tik daudz interesant pasākum notiek, diemžēl ne vienmēr sanāk aizbraukt uz dzimto pus`

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: