No 15. septembra pēc vasaras pārtraukuma darbību atsāk pieaugušo nakts patversme Fabrikas ielā 2.

Tā tika izveidota, biedrībai Latvijas Samariešu apvienība sadarbojoties ar Ventspils pilsētas domi un Štrālzundes Samariešu apvienību, un darbojas jau vairākus gadus. Patversme nodrošina naktsmītni, īslaicīgu sociālo aprūpi, sociālo un psiholoģisko rehabilitāciju, ēdināšanu, personiskās higiēnas iespējas, kā arī apģērbu, ko ziedojuši ventspilnieki un Vācijas samarieši. Patversmē izveidota neliela bibliotēka, pieejami preses izdevumi.

Ventspils nakts patversmes telpās var uzņemt 30 cilvēkus – gan sievietes, gan vīriešus, savukārt, iestājoties īpaši aukstam laikam, naktspatversmes telpās iespējams izmitināt līdz pat 40 personām. Telpas ir pielāgotas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Ja nepieciešams, iemītnieki var saņemt konsultācijas un palīdzību sociālo jautājumu risināšanā. Sadarbojoties ar Ventspils Sociālo dienestu, tiek veidota klientu datu bāze un meklēti problēmu risinājumi. Sociālie darbinieki klientiem palīdz rast motivāciju meklēt darbu un iekļauties sabiedrībā. Patversmes mērķis ir palīdzēt cilvēkiem, kuri nonākuši krīzes situācijā, atgūt psiholoģisku un sociālu stabilitāti, veicināt viņu iekļaušanos sabiedrības dzīvē, kā arī mazināt bezpajumtnieku problēmu Ventspilī. Liela daļa patversmes klientu ir cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas.

Septembrī nakts patversme darbosies no plkst. 20 līdz 8 rītā, savukārt, sākoties aukstākām naktīm, no plkst. 18 līdz 8.

Ventspils pašvaldība par nakts patversmes pakalpojumu sniegšanu noslēgusi līgumu ar Latvijas Samariešu apvienību. Viena bezpajumtnieka izmitināšana, ieskaitot ēdināšanas pakalpojumus, pašvaldībai dienā izmaksā 8,63 eiro, bet daļu no šīs summas jāsedz arī pašam bezpajumtniekam.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    karlito 15.09.2017, 18:44:09

    Interesanti kā no bezpajumtnieka var piedzīt daļu no 8.63eiro?

  • -10
    Anita 16.09.2017, 07:08:39

    Kas tad pārsvarā ir tie patversmes klienti? Ļautiņi ,kuri negrib strādāt , grib dzert alkoholu katru dienu, parasti šī iemesla dēļ arī ir pazaudējuši visu . Tajā pat laikā pašvaldība viena bezpajumtnieka uzturēšanai tērē summu ,kas ir tikai nedaudz mazāka par bērna naudu mēnesim. Kaut kas ar mūsu valsti nav kārtībā. Lai taču liek pie darba , rudenī lai vāc lapas , ziemā sniegu un kaut daļēji atpelna pašvaldības iztērēto naudu, jo tieši šajos gadalaikos viņi izmanto patversmes pakalpojumus, jo vasarā viņi dzīvo lustīgi un nedomā par to ,ka būs auksti. Nav runa par to ,ka kāds nonāk krīzes situācija , ne savas vainas pēc un tam tiek palīdzēts , bet tērēt nodokļu maksātāju naudu personām ,kuras parazitē uz visu pārējo rēķina, ir amorāli .

  • -2
    asd. 16.09.2017, 07:15:19

    Nu,nu,Anita,nevajag uzreiz tik šerpi.Kas zina,vai kādreiz nenonāksi pati pie patversmes sliekšņa,jo no ubaga tarbas neviens nav apdrošināts.

  • -8
    Anita 16.09.2017, 12:01:46

    Kas tad tik šerps ir manā komentārā ? Vai tad tas ,ka iesaku likt tos ,kam abas rokas un kājas , pie kāda darba ,lai kaut mazliet atpelna savu uzturēšanu. Ja es arī nonākšu tādā situācijā , tad ne savas vainas pēc un šitā auklēdamies ar šiem liekēžīem mūsu valsts ir tur ,kur tā ir . Var nestrādāt un tikai pastiep roku un ,tavu brīnumu , iekrīt atkal kāds eiro vai siltas pusdienas, laba gan tā valsts , rūpējas par sērdieņiem . Neviens nav pasargāts arī no mēra un cietuma , bet tas jau nenozīmē ,ka man no laba prāta jāizdara noziegums vai tīšu prātu jābučojas ar mēra slimnieku.

  • -2
    Ena 16.09.2017, 22:12:33

    Beidz ! Tikai pateicoties tam, ka tik daudzi ir labprātīgi aizbraukuši, to bezpajumtnieku ir tik maz. Un vēl es nesaprotu - - vai tie garantētā minimālā ienākuma 49 eiro ir tie, par ko Tu skaud tos nabaga nelaimīgos ?

  • -5
    Anita 17.09.2017, 06:22:45

    Es nemaz neskaužu , tikai cilvēkam ,kas nav pilnīgs invalīds , nedrīkst vienkārši tāpat dot , neko par to pretī nesaņemot .Kāpēc tad tiem ,kuri tomēr strādā un pat no minimālās algas maksā nodokļus un ne mazus , ap 100 eiro , būtu jādalās ar to ,kurš neko negrib darīt , tikai atjēdzas tad ,kad ir laukā auksti un nav vairs ko ēst , atrod ceļu uz patversmi . Mēs ar savu humāno attieksmi esam pieradinājuši šo kontingentu ,ka var jau arī tā, vasaru kā sienāži pļavā dejo un izklaidējas , bet kad pienāk ziema , tad izrādās ,nav nekā , ne jumts uz galvas , ne malka siltumam , ne kartupelis , pat nekāda sēne ,ko mežā var par baltu velti salasīt. Vēlreiz atkārtošos , nav runa par cilvēku ,kurš nonāk pirmo reizi krīzes situācijā , tam lai palīdz , bet arī ne jau regulāri. Par invalīdiem ir cits stāsts , neviens invalīds nav pilnīgi bez iztikas līdzekļiem , jo ir invalīda pensija, maza , bet ir , taču , ja to pašu nodzer ,un pēc tam iet prasīt palīdzību ,tad tas nav normāli.

  • -2
    krustmateflorence 18.09.2017, 09:13:10

    PILSĒTA PILNA AR PAMESTĀM MĀJĀM,ESAM ĻOTI BAGĀTA PILSĒTA,ATLICINIET NAUDU REMONTAM ŠAJĀS ĒKĀS, LAI ŠIEM LIKTEŅA PABĒRNIEM IR SILTAS MĀJAS VISU DIENNAKTI IR SILTA VIETA KUR DZĪVOT.
    UN DIEVS JUMS ATDARĪS PILSĒTAS DOMES KUNGI UN DĀMAS AR DUBULTĀ LABU.
    ARĪ PILSĒTAS BAGĀTNIEKI APŽĒLOJIETIES PAR ŠIEM LIKTEŅA PABĒRNIEM ,UN PAPURINIET SAVUS BANKAS KONTUS,UN DIEVS TAD JŪS NEAIZMIRSĪS.

  • 0
    Novadnieks 18.09.2017, 13:00:19

    Tu,kā miljonāre varēji tos dīkdieņus ņemt savā aprūpē.Tad dievs tevi "točna" neaizmirsīs.Varēsi viņiem apenes mazgāt,ēdināt un visādi citādi ucināties.Tikai neaizmirsti katru rītu viņiem bamšļus nopirkt,ja gribi būt labā tante.

  • 0
    uguntiņa 15.09.2018, 08:58:09

    Kādu daļu no viņiem iespējams vēl var glābt, tā sakot padarīt par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem, bet ar patversmes pakalpojumiem
    vien būs par maz. Daļa bezpajumtnieku domāšana ir ļoti. ļoti izmainījusies
    ,ko tur teikt, baisi nonākt tādā stāvoklī. Es atbalstu to ,ka ir patversmes, atbalstu arī ziedojumus šiem nelaimīgajiem.Vainīgs ,nevainīgs ko nu vairs spriest par to.

  • 0
    cilda 15.09.2018, 16:37:12

    Piekrītu Anitai,sienāži vasarā,bet rudenī, ziemā- man auksti, dodiet,man pienākas. Drēbes gan vajag, visu vasaru apauguši.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: