26. oktobrī Piltenes vidusskolā notiks mācību iestādes sešdesmitgadei veltīts salidojums.

Reģistrācija – no plkst. 15 skolā. Koncerts – plkst. 17 kultūras namā. Lāpu gājiens uz skolu – ap plkst. 19 (jāņem līdzi lāpas vai sveču lukturīši). Klases stunda pie audzinātājiem – plkst. 19.30. Balle – plkst. 21.00.

 

Piltenes vidusskola dibināta uz bijušās tautskolas, vēlāk pamatskolas bāzes 1953. gadā. Vidusskolas dibināšana ir saistīta ar skolotāja, vēlāk arī pirmā direktora Andreja Zelmeņa darbību, kurš, sākotnēji ''nepilnajā vidusskolā'' (kā to toreiz dēvēja) strādāja kopš 1950. gada. 1953. gadā direktors skolai izcīnīja vidusskolas tiesības un vēlējās uzcelt arī jaunu skolas ēku. Sākumā vidusskola bija izvietota 8 ēkās. 1971. gadā kā piebūvi jau esošajai skolai Lielajā ielā 13 sāka būvēt tagadējo skolas ēku. Jauno korpusu atklāja 1974. gada 1. septembrī.

 

Pie vecās skolas auga kastaņa, kuru uzskatīja par skolas simbolu. 1974. gada 17. izlaiduma absolventi ar audzinātāju skolotāju Laimu Celmu uzdāvināja mācību iestādei kastaņas stādiņu, kuru iestādīja jaunās skolas priekšā. Nu kastaņa sakuplojusi un ik rudeni ar kastaņu ežiem sveicina skolēnus un skolotājus. Tāpēc Piltenes vidusskolas emblēmā bez grāmatas kā gudrības simbola, ūdens lāses kā Vecventas simbola, saules kā tiekšanos uz gaismu ir arī skolas simbols – kastaņa.

 

Piltenes vidusskolu absolvējuši 840 skolēni. Vidējais absolventu skaits gadā – 15. Lielākais absolventu skaits – 20. izlaidumā 1979. gadā, kad skolu absolvēja 33 skolēni. Mazākais – 38. izlaidumā 1995. gadā – tikai 5 audzēkņi. 1967. gadā Piltenes vidusskolā nebija izlaiduma.

 

Skolu vadījuši prasmīgi direktori – Andrejs Zelmenis, Herberts Knēts, Viktors Antonovičs, Gaida Laka, Leons Cēbergs, Ināra Pučuka, Viktors Mazurs, Sanita Vecmane un Baiba Šulca.

 

2013./2014.m.g. Piltenes vidusskolā mācās 129 skolēni, strādā 22 pedagogi un 13 tehniskie darbinieki. Skola īsteno 5 izglītības programmas – dienas un neklātienes. Tiek piedāvātas iespējas darboties skatuves runas, astronomijas, rokdarbu, kokapstrādes pulciņā, dziedāt vokālajos ansambļos, attīstīt fiziskās dotības sportā un jaunsardzē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: