14. septembrī Zlēku baznīcā skanēs koncerts "Latvijas mūzikas leģendas''.

Pasākumā piedalīsies mūziķi: Arvīds Klišāns (mežrags), Aivars Krūmiņš (trompete), Aleksandrs Poļakovs (baritons), pie ērģelēm – Aivars Kalējs. Koncerta sākums Zlēku baznīcā – plkst. 16. Pirms koncerta, plkst. 15, Zlēku kultūras namā paredzēta tikšanās ar Ojāru Spārīti un Laimdotu Sēli.

 

Zlēku attīstības fonds kopā ar Zlēku luterāņu baznīcu rīko gadskārtējo pasākumu, lai atbalstītu un popularizētu grāmatu izdošanu par Zlēkām. Izdevumu autori ir Dr.habil. art. Ojārs Spārītis un rakstniece, dzejniece un tulkotāja Laimdota Sēle.

 

Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, kā informē Zlēku luterāņu draudzes mācītājs Jānis Kalniņš, savu monogrāfiju velta Zlēku muižai un baznīcai, to tapšanas vēsturei un Zlēku baznīcas interjeram, kurš pilnībā saglabājies neskarts no 1645. gada. Grāmatas tapšanā piedalās arī Imants Lancmanis.

 

SavukārtLaimdota Sēle raksta par Zlēku vēsturi un zlēceniekiem, viņu priekiem un bēdām gadsimtu ritējumā. Viņas pētījumi un intervijas ar gandrīz visiem zlēceniekiem ļauj pavisam jaunā gaismā paraudzīties arī uz traģiskajiem 1944. gada notikumiem Zlēkās. Abu autoru darbu finansē Zlēku attīstības fonds, kurš šim nolūkam vāc ziedojumus un piesaista finansējumu no pašvaldības un dažādiem projektiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: