Piektdien, 23. februārī, plkst. 18.00 koncertzāles “Latvija” 2. stāvā notiks tikšanās ar grāmatas “Gaist līvu dziesma debesīs” autori, lībiešu kultūras pētnieci Baibu Šuvcāni. Sarunu vadīs muzikologs un kādreizējais lībiešu ansambļa “Līvlist” vadītājs Zigurds Ete.

Piedalīsies vairāki Ventspils amatierkolektīvi, kuru repertuārā ir dziesmas lībiešu valodā – jauktais koris “Līvzeme”, sieviešu koris “Lība”, līvu folkloras kopa “Kāndla” un lībiešu ansamblis “Rāndalist”.

Grāmata stāsta par ansambļa “Līvlist” darbību. Ansamblis dibināts un darbojies Rīgā, un tā pirmais vadītājs bija Dzintars Kļaviņš – ilggadējs Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors – un viņa dzīvesbiedre Dzidra Kļaviņa. Pateicoties Dzintara Kļaviņa entuziasmam, ceļojot pa lībiešu ciemiem un pierakstot lībiešu mutvārdu daiļradi, mums šodien ir tik bagātīgs nelielās tautas kultūras mantojums.

Grāmata stāsta par lībiešu kopienu daudzu gadu garumā. Darba pamatā ir ansambļa dziedātājas Valdas Marijas Šuvcānes rakstītā dienasgrāmata. Stāstījumu papildina arī Dzintara Kļaviņa vēstījums un atziņas, citu ansambļa dalībnieku atmiņas un attēli.

Pasākums ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: