Ceturtdien, 25.maijā, plkst.11.00 Pārventas bibliotēkā skolēni tiksies ar bērnu grāmatu autori Māru Cielēnu.

Māras Cielēnas dzejoļu, pasaku un stāstu krājumi ir neaizstājama latviešu bērnu literatūras daļa. Grāmatu radīšanā līdzdarbojušies Latvijā pazīstami mākslinieki, grāmatu ilustratori - Aleksejs Naumovs, Anita Paegle, Gundega Muzikante, vairāki dzejoļu krājumi tapuši tandēmā ar mākslinieci Ilzi Dambi.

M.Cielēnas darbi iekļauti arī lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” kolekcijā. Žūrijas eksperti lasījuši un vērtējuši grāmatas “Teo un Mūmīte”, “Divas pastaigas”,‘”Krupītes kurpītes”, “Mazais mākoņzaurs”, “Bērzu ballīte”. Māras Cielēnas radītajā stāstu, pasaku un dzejoļu pasaulē, vēstot par ģimeni, mūsu zemi, brīnumiem, dabu vai ko citu, mīt dažnedažādas sirsnīgas un neparastas būtnes.

Par saviem darbiem autore ir saņēmusi vairākus apbalvojumus - 1993. gadā Anša Lerha Puškaiša prēmiju par pasaku krājumu “Tuksaks un Mamolis”, divas reizes, 1999. un 2003.gadā, Pastariņa prēmiju par darbu “Pulksteņu nakts gaitas” un darbu “Pilsētas pasakas un pasaules pasakas”, un divas reizes, 2006. un 2011.gadā, saņēmusi Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: