Festivāls „Ziv zup” sākās ar ventiņu stāstiem Ventspilī– vienā no UNESCO LNK tīkla „Stāstu bibliotēkas”dalībniecēm- Gāliņciema bibliotēkā. 

Pasākumā satikās divu Ventspils bibliotēku- Pārventas un Gāliņciema stāstnieki un viesi - Dubultu bērnu bibliotēkas vadītāja Inguna Radziņa, Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Vilhelmīne Jakimova un LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves pētnieks Guntis Pakalns.

Kurzemes stāstnieku festivāls “Ziv zup” aizsākās 2007. gada pavasarī Eiropas Savienības izglītības programmas Grundtvig II ietvaros. Tolaik izveidotā Kurzemes stāstnieku kopiena ir festivāla kodols arī pašlaik. Pateicoties “Ziv zup”, ir izveidojies stāstnieku festivālu un aktivitāšu tīkls, kas nu jau aptvēris visus Latvijas novadus.

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas “Stāstu bibliotēkas” tīklā, kura mērķis ir veicināt stāstīšanas tradīciju kā nemateriālā kultūras mantojuma nozīmīgas daļas pārmantošanu Latvijā, iesaistījušās un aktīvi darbojas Pārventas un Gāliņciema bibliotēkas. Katru mēnesi bibliotēkās pulcējas stāstnieku un stāstu klausītāju kopienas, lai satiktos, atcerētos, izstāstītu, noklausītos un nodotu savas atmiņas tālāk.

Šogad īpašā tēma ir „Piļu un muižu leģendas”, bet tiek gaidītas arī jebkuras citas stāstu tēmas.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Krišs Daugulis 29.04.2017, 17:28:18

    Ziv zup Vencpile rakst a diu "P"

  • -3
    Ena 29.04.2017, 17:34:52

    ziu zupp, nevis ziv zup

  • -2
    Benita 01.05.2017, 11:47:15

    Tad jau "Krišs Daugulis " un "Ena" ar katrviet var rakstīt citādi. "Ziv zup" aizsākusies Kuldīgā un ne jau ventiņi mainīs nosaukumu....

  • -1
    Ena 01.05.2017, 19:50:07

    Kuldig nau Vencpil :) tur i ziv zup, Vencpile i ziu zupp :)

  • 0
    Aija Bumbiere 01.05.2017, 12:17:51

    Skatos bildes, un sirds līksmo! Cik jūs visi esat skaisti un mīļi!
    Vienīgi gribu novēlēt - nākošgad paņemiet līdzi arī savus bērnus un mazbērnus - kaut dažus!Lai paliek leģendas un stāsti, un noskaņas arī nākotnei!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: