Aizputē Misiņkalna trasē norisinājās Latvijas atklātā čempionāta 2.posma sacensības motokrosā. Kaut arī laika apstākļi nelutināja un lietus iepriekšējās dienās bija „samērcējis” trasi gandrīz līdz neizbraucamai pašiem mazākajiem sportistiem, sacensības norisinājās ar vislielāko sportisko spriedzi šajā sezonā.

Dubļainā trase, protams, bija īstu vīru pārbaudījums ,gan jauniešiem, gan Pro klašu braucējiem, kas katrā no braucieniem ieviesa savas korekcijas, vairāku kritienu rezultātā. Bez kritieniem neiztika ar Rodeo sportisti ,tā Kristers Janbergs 65cm klasē kritienu piedzīvoja jau startā ,kas viņam neļāva cīnīties par augstu vietu kopvērtējumā ,taču dienas beigās 5.vieta un vērtīgi punkti komandu ieskaitei. Līdzīgas likstas 85 kubikcentimetru klasē piedzīvoja arī Aleksis Araids ,kurā 24.dalībnieku konkurencē spēja dienu pabeigt 7.vietā kopvērtējumā. Cerības uz vietu pirmajā trijniekā bija liktas uz Karelu Kutsaru un Kristeru Drevinski MX2 klasē ,taču arī šiem jauniešiem pārvarēt slidenās trases elementus bez kritieniem neizdevās .Pirmajā braucienā sev neraksturīgu kļūdu startā pieļāva Karels ,kurš līdz ar to finišā piekāpās Aigaram Leokam (Ādaži MX) , Kristers Drevinskis ar sliktu startu no 19.vietas pirmajā aplī spēja finiša līniju sasniegt 5.pozīcijā.

Otrajā braucienā no starta abiem sportistiem izdevās aizbraukt pirmajā desmitniekā ,kur labāku rezultātu traucēja sasniegt vien apvienotā klase ,kurā bija jāstartē kopā ar MX1 klases jaudīgāko tehniku un sportistiem. Starp MX2 klases sportistiem Kutsars bija ātrākais un svinēja arī uzvaru Aizputes posma kopvērtējumā, Drevinskim sadursme un kritiens ar konkurentu pirmā apļa beigās ,lika arī otro braucienu uzsākt no beigām ,taču pieliekot visas pūles pēdējos apļos Kristers spēja „aizkapāties” līdz 5.vietai braucienā un posma kopvērtējumā. Rodeo pieredzējušākais leģionārs -Prīts Ratseps MX1 klases pirmajā braucienā nerādīja vairs tik pārliecinošu sniegumu,kā pirmajā posmā Liepājā un piekāpās Ādažu komandas līderim Tanelam Leokam,kā arī Dāvim Ivanovam, kurš šogad startē individuāli. 2.braucienā Prīts startā bija ceturtajā pozīcijā ,bet tad tika piedzīvots kritiens ,kas nēļāva pakāpties augstāk par 5.vietu braucienā, arī dienas kopvērtējumā Ratsepam bija jāsamierinās ar 4.vieta .Summējot rezultātus un punktus čempionāta komandu vērtējumā ,neskatoties uz visām ķibelēm (kritieniem) visas dienas garumā ,Ventspils motokluba Rodeo komanda izrādījās veiksmīgāka par konkurentiem un par 8 punktiem izdevās apsteigt pastiprināto motokluba Ādāži komandu un par 38 punktiem Rīgas ASRT vienību ,kurus arī piemeklēja dažādas likstas šajās „dubļu cīņās”.

„Diena bija smaga un vēlreiz pierādījās fakts ,ka ja vēlamies uzvarēt ,tad ir jāiemācās braukt dubļos ,jebkādos laika apstākļos un atrunas netiek pieņemtas”, tā par aizvadīto čempionāta posmu skarbs un lakonisks bija Arvis Sanders , motokluba Rodeo vadītājs

Veterānu klasē Gvido Judeiks pēc pirmā brauciena vēl saglabāja iespēju kāpt uz goda pjedestāla ,jo finišēja 4.vietā , taču 2.braucienā kritiens startā un saķeršanās ar savu komandas biedru Arvi Sanderu ,liedza šo iespēju ,braucienā un dienas kopvērtējumā -5.vieta .Kritieniem bagāta sacensību diena izvērtās arī kluba vadītājam Sanderam , kuŗš bez lielas konkurences spēja uzvarēt Senioru klasē.

Nākošās sacensības jau šīs nedēļas nogalē Ķegumā ,kur norisināsies Pasaules čempionāts MX1 un MX2 klasēs ,paralēli starp PČ braucieniem norisināsies arī Eiropas čempionāts 250cm klasei ,kurā startēs K.Drevinskis. P.Ratseps pieteikts MX1klasē ,bet Karels Kutsars savus spēkus izmēģinās MX2 klasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: