19. martā plkst. 19:00 Daugavpils teātris Ventspils skatītājiem piedāvās eksperimentālu, vizuāli krāšņu deju izrādi "Kazanova. Henrieta. Venēcija.".

Iestudējums „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” ir stāsts par izcilu vīrieti, mīlētāju, personību ar lielu cilvēcisko potenciālu, kurš prata skaisti dzīvot, meistarīgi spēlēt un neprātīgi jokot ar savu likteni. Izrādi raksturojošie vārdi - niansētas detaļas, skaisti cilvēki, mūzika, deja.

 

Svarīga loma izrādes scenogrāfijā un kostīmos ir Venēcijas maskām, kas pie radošās komandas atceļojušas tieši no pašas Venēcijas.

 

Šāda veida izrāde daugavpiliešiem ir eksperiments, jo nekad līdz šim teātrī nav bijusi iestudēta pilnmetrāžas dejas izrāde. Iestudējumā piedalās ne vien dejotāji no Daugavpils teātra modernā baleta trupas, bet arī teātra aktieri. Izrādē tiek dzēsta robeža starp dramatiskajiem aktieriem un teātra mūsdienu baleta trupu. Skatuves darbības savienotas vienā veselumā, tādējādi attīstot Daugavpils teātri muzikāli dramatiskā teātra žanrā.

 

Horeogrāfe, libreta autore: Irina Saveļjeva.

Scenogrāfija un kostīmi: Inga Bermaka, Agnese Stabiņa.

Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs.

Lomās: Miroslavs Blakunovs, Inese Ivulāne–Mežale, Egils Viļumovs, Aleksandrs Komarovs, Jeļizaveta Petrova.

Dejotāji: Anna Sultanova, Anna Gimbute, Artūrs Jackevičs, Svetlana Morozova, Māris Boka, Džeina Saulīte, Milena Rožanska, Natālija Kotona, Edgars Kuškurs, Raimonds Paegle.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: