BK "Ventspils" basketbolisti BBL ceturtdaļfināla atbildes mačā ar 71:68 pieveica Lietuvas "Siauliai" komandu, taču divu spēļu summā trīs punktu pārsvars lietuviešiem, kas arī iekļuva psufinālā. 

Cīņa, kurā visu izteica nianses, turklāt ne tikai šī, bet arī pirmā mača. Kāda nepārdomāta piespēle, nerealizēts ātrais uzbrukums, neizcīnīta bumba. Robeža starp būt un nebūt bija tik trausla, ka tik tiešām izšķirt visu varēja pat tauriņa spārnu vēziens kaut kur zāles stūrī. BK "Ventspils" vairākas reizes tika nepieciešamajā attālumā, taču nostiprināties neizdevās. Sāpīgākā viesu attapšanās, iespējams, bija trešajā ceturtdaļā, kuras otrajā pusē septiņu punktu pārsvars izčibēja un pēdējā ceturtdaļa bija jāsāk ar +1.

Izšķirošajā ceturtdaļā scenārijs īpaši nemainījās. Ventspilnieki visiem spēkiem centās iekosties sev nepieciešamajos plusos, bet "Siauliai" spēlētāji veiksmīgi atrada veidus, kā pašiem tikt pie kārotā kumosa. Ceturtdaļas vidū ventspilnieki guva astoņus punktus pēc kārtas un pēc Dāvja Lejasmeiera tālmetiena atkal tika pie +6, un šie notikumi faktiski ievadīja nervus bendējošo mača izskaņu. Ilgu laiku tajā mājiniekiem bija +5, turklāt ar ārkārtīgi enerģisku aizsardzību izdevās nosargāt savu grozu neskartu pat vairākos sāncenšu uzbrukumos taču...

Šoreiz izšķirošā nianse bija savu iespēju realizēšana. Viesi punktus neguva, taču prata to neļaut arī BK "Ventspils" spēlētājiem, un galu galā prata nosargāt nepieciešamo rezultātu uzvarai divu spēļu summā. Ventspilnieki uzvarēja 71:68, taču divu spēļu summā ar trīs punktu pārsvaru pārāki bija Šauļu basketbolisti, kas tagad ar somu "Pirynto" cīnīsies par vietu finālā.

Ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc mača nešaubīgi atzina, ka komanda varēja nospēlēt labāk, piebilstot, ka komanda to tiešām arī vēlējusies: "Esmu pārliecināts, ka komanda gribēja nospēlēt labāk, taču šoreiz nesanāca. Jā, spēlējām pret labu komanda, kurā ir meistarīgi leģionāri, tomēr zinu, ka mani spēlētāji ir labāki. Mums vajadzēja uzvarēt, taču nedaudz pietrūka. Tā sportā dažkārt gadās, bet, iespējams, tieši šādas cīņas ir tas, kā dēļ līdzjutējiem tā patīk basketbols." 

Savukārt komandas kapteinis Akselis Vairogs, nenoliedzot, ka šāds iznākums ir sāpīgs, aicināja neaizmirst, ka sezona vēl turpinās: "Mums vēl atliek LBL, tā kā nav laika skumt un tās galvas jādabū atkal augšā. Protams, šodienas uzvaras ir zaudējuma vērtībā un man tiešām jāsaka diemžēl. Iespējams, beigās Šauļi nospēlēja atraisītāk, kas mums nesanāca. Skaidrs, ka sniegums jāuzlabo, jo priekšā vēl LBL izšķirošie mači."

Apskati foto!

Ventspils-Siauliai 71:68 (21:20, 26:20, 9:15, 15:13)
Ventspils: Zaķis 14, Grants 13 (7ab), Vairogs 10, Viljamss 8, Timma 7 (9ab), Valters 6, Butjankovs 4, Lejasmeiers 3, Kemps 3,

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: