27. decembrī plkst.16.00 ventspilnieki un pilsētas viesi būs laipni gaidīti uz mākslinieces un audējas Initas Dzalbes personālizstādes "Caur dzintara pavedienu" atklāšanas pasākumu Ventspils Amatu mājā.

Izstāde tiek rīkota par godu mākslinieces 50 gadu jubilejai un tajā apmeklētāji varēs uzzināt to, kā izskatās īsts dzintara pavediens un kā ar sentēvu metodēm tas tiek ieausts šallēs, lakatos, cimdos, dvieļos un citos skaistos rokdarbos.

Inita Dzalbe ar aušanu nodarbojas jau vairāk kā 30 gadus un turpina to darīt ar patiesu aizrautību, mīlestību un radošu pieeju. Kopš iepazīšanās ar Latvijas zinātnieci Ingu Lašenko, kas atradusi veidu, kā dzintaru pārvērst smalkā, zirnekļa tīklam līdzīgā pavedienā, Dzalbes daiļrade guvusi jaunu pienesumu. Mākslinieces radītie tekstilizstrādājumi ar tajos ieausto dzintara pavedienu ir ne vien smalks un oriģināls roku darbs, bet arī jauns veids kā to nēsātājiem uzlabot veselību, labsajūtu un skaistumu.

Par šī unikālā izejmateriāla - dzintara pavediena - ideju, tapšanu un ārstnieciskajām īpašībām izstādes apmeklētājiem stāstīs pati izgudrotāja un Rīgas Tehniskās universitātes Biotekstilmateriālu zinātniski pētnieciskās laboratorijas vadošā pētniece Inga Lašenko.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: