Trešdien Ventspils Jaunrades namā diviem Ventspils pedagogiem Ļaļai Basmanovai un Imantam Kagainim svinīgi pasniedza Pedagoģiskā darba inovācijas fonda apliecības un balvas par nosaukuma “Gada skolotājs” iegūšanu.

Horeogrāfe un deju skolotāja Ļaļa Basmanova Ventspils Jaunrades namā strādā kopš 1987. gada. Šo gadu garumā viņa izveidojusi horeogrāfijas studiju „Konfetti”, kas ir klasiskās dejas zīmols Ventspilī un viens no atpazīstamākajiem dejas kolektīviem Latvijā. Šajā mācību gadā studijā dejo 50 audzēkņu no 4-25 gadiem, kas veido 4 grupas.

 

Talantīgā pedagoģe dejas mākslā ievadījusi vairākus simtus audzēkņu, no kuriem daudzi iestājušies augstākajās un vidējās speciālajās mācību iestādēs horeogrāfijas nodaļās, tās absolvējuši un kļuvuši par profesionāliem horeogrāfiem. Piemēram, J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas nodaļas absolvente Jekaterina Mirončika Rīgā izveidojusi savu deju skolu, bet māsas Anastasija un Ksenija Patekinas, pēc studijām Sankt-Pēterburgas Kultūras akadēmijā, izpelnījušās iespēju stažēties Amerikā, bet turpmāko radošo gājumu saista ar deju skolas izveidi Londonā. Šīs un citas Ļaļas Basmanovas audzēknes ir biežas viešņas Ventspils Jaunrades namā pie savas skolotājas.

 

Jau 3 gadus skolotāja Basmanova sadarbībā ar Ventspils Jaunrades namu Ventspilī organizē klasiskās dejas festivālu „Ventspils puante”. Šis festivāls tradicionāli pulcē vairāk nekā 100 dejotāju no visas Latvijas. Profesionāla žūrija izvērtē priekšnesumus, uzteic sasniegumus un motivē turpmākiem panākumiem. Bezmaksas koncertos iespējams baudīt dejas mākslas burvību ikvienam ventspilniekam un pilsētas viesim. Šie baleta svētki ir jau neatņemama Ventspils kultūras dzīves sastāvdaļa.

 

Tradicionāli Nikolaja dienas pasākumu Livonijas ordeņa pilī krāšņo Ļaļas Basmanovas audzēkņu priekšnesumi. „Konfetti” piedalās ikgadējos Ventspils pilsētas kultūras pasākumos un svētkos. Kolektīva repertuārā ir dažādu tautu dejas, kas labi iederas nacionālo kultūru norisēs.

 

Savukārt 1. ģimnāzijas fizikas skolotājs Imants Kagainisdarbojas no 2005. gada IZM VISC un Eiropas Sociālā fonda projektā „Dabaszinātnes un matemātika”. Viņš savās stundās aprobē projekta materiālus, piedalās semināros un, sadarbojoties skolotāju komandai, organizē pasākumus „Domā citādāk! Eksaktāk!„ gan pilsētas, gan Kurzemes novada skolēniem un skolotājiem. Imants Kagainis gan stundās, gan individuālās konsultācijās, gan ārpusskolas pasākumos rosina skolēnos interesi par dabaszinātnēm, parādot iespējas skolā iegūtās zināšanas izmantot studijās augstskolā un inovatīvajā uzņēmējdarbībā.

 

No 2011. gada līdz 2013. gadam Imants Kagainis darbojas VISC projektā „Inovatīvās pieredzes skola”, 2013. gadā viņš piedalījies 3 pieredzes popularizēšanas semināru Ventspils pilsētas skolēniem – 5. klasēm „Esi aktīvs pētnieks”, 7. - 9. klasēm „Nāc un dari kopā ar mums!” un 8. klasēm „Dari kā mēs! Dari ar mums! Dari labāk par mums!” organizēšanā un vadīšanā, vadījis atklātās stundas fizikā Ventspils pilsētas, Kurzemes novada, Jelgavas valsts ģimnāzijas fizikas skolotājiem, Siguldas novada direktoriem, kā arī dabaszinātņu pasniedzējiem no Šveices.

 

2013. gadā pilsētas olimpiādē fizikā piedalījās viņa audzēkņi un ieguva godalgotas vietas.

 

Sadarbībā ar LU DZM centru Imants Kagainis piedalījies semināros “Efektīva mācību stunda 21. gadsimtā”. Imants Kagainis vadījis ne tikai atklātās stundas, bet arī vadījis citu skolotāju atklāto stundu analīzi, par ko kolēģi - fizikas skolotāji un LU DZM centra speciālisti D.Namsones vadībā izsakās ļoti atzinīgi.

 

No 2013. gada augusta LU DZM IC veido skolu sadarbības tīklu efektīvu pārmaiņu ieviešanai skolā, veicinot skolotāju sadarbību un profesionālo izaugsmi, lai uzlabotos skolēnu mācīšanās rezultāti. 1. ģimnāzija ir apstiprināta dalībai skolu sadarbības tīklā un Imants Kagainis ir viens no skolotājiem, balstoties uz kura profesionalitāti un labo piemēru pieredzes, skolas komanda strādās šajā projektā.

 

Kopumā kopš 1998. gada nominācijā “Gada skolotājs” ir prēmēti vairāk kā 30 Ventspils pedagogi.

 

Pēc pedagogu sveikšanas Jaunrades nama Lielajā zālē notika jaunā flīģeļa ieskandināšanas koncerts, kurā muzicēja pasaules atzinību guvušais pianists Reinis Zariņš.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: