Konkursā Kurzemes prozas lasījumi 2013 savus darbus vērtēšanai iesniedza 21 autors, bet uzvaras laurus plūca 17 gadus vecā Alise Redviņa.

Pēc tam, kad visi autori nolasīja savu darbu fragmentus, konkursa žūrija, kuras sastāvā bija rakstnieki Nora Ikstena, Kristīne Ulberga un Sergejs Moreino, Ventspils Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste, kā arī Ventspils bibliotēkas direktores vietniece Olita Šteinmane, izvēlējas divus autorus, kuri dosies uz Rīgu, lai klātienē piedalītos festivāla Prozas lasījumi 2013 pasākumos, kas notiks no 4. līdz 8. decembrim.

Par konkursa laureāti kļuva Ventspils 1. ģimnāzijas 12. klases skolniece Alise Redviņa ar stāstu Zēns, kurš nepārstāja runāt. Nosaucot otro laureātu, radusies interesanta situācija. Jānis Valks, uzzinot par iespēju doties uz Rīgu, tomēr atteicies pieņemt balvu. Izrādījās, ka jaunais autors jau bija saņēmis uzaicinājumu doties uz Rīgu, tādēļ žūrija lēma, ka Valkam šajā situācijā jādeleģē kāds cits. Viņa izvēle krita par labu autorei no Kuldīgas – Dacei Zvirbulei, kura konkursam iesūtīja darbu Ciemos pie sevis.

Savus favorītus tradicionāli apbalvoja arī ventasbalss.lv, šoreiz pasniedzot trīs balvas - Jānism Valkam par „Verķu dēla atgriešanās”, Gunai Rozei par "Piņķerīgs stāsts" un Marijai Anmanei par "Atmest ar roku". Viena no balvām bija šo darbu publicēšana portālā. Ar konkursa labākajiem darbiem iespējams iepazīties sadaļā Brīvbrīdim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: