Sestdien plkst. 13.00 Ventspils Jaunrades namā notiks izstādes Cik skaista ir šī pasaule atklāšana un tikšanās ar mākslinieci Olgu Jakubovsku.

Jau vairākus tūkstošus gadu ir pazīstams ādas mākslinieciskās apstrādes žanrs, un tā vien liekas, ka šajā nozarē neko jaunu un pārsteidzošu radīt vairs nav iespējams. Tomēr tas tā nav! Olga Jakubovska  jau vairāk kā divdesmit gadus rada apbrīnojamas, vieglas un gaisīgas ainavas no dabīgās ādas, veidojot daudzslāņu aplikāciju, un izmantojot savu kolāžas tehniku, ir pielīdzināma Florences mozaīkai.

 

Māksliniecei ir augstākā izglītība mākslā, desmitiem kopējo un personisko izstāžu, simtiem gleznu dažādās pasaules malās - gleznas, kas apvieno mākslinieces talantu un dvēselisko siltumu ar materiāla sakrālo enerģētiku.

 

Olga Jakubovska dzimusi 1969. gadā, Karēlijā. 1989. gadā pabeigusi Kunguras lietišķās mākslas koledžu. No 1989. gada dzīvo Novopolockā (Baltkrievija). 2007. gadā pabeidza Baltkrievijas kultūras un mākslas valsts universitāti (tautas dekoratīvās amatniecības katedra). Izstādēs aktīvi piedalās no 1991. gada. Desmit gadu garumā Novopolockā, kā tautas amatnieku kluba “Прамень” biedre piedalījusies starptautiskajā festivālā “Славянский базар”, Vitebskā - tautas amatu gadatirgū “Город мастеров”. 1999. gadā ar saviem darbiem piedalījusies ādas mākslas darbu izstādē “Мечты, фантазии и сны”, Polockas mākslas galerijā. Savukārt 2007. un 2008. gadā piedalījusies kopīgi veidotās mākslinieciskās ādas apstrādes meistaru izstādēs, galerija “Славутыя майстры”, Minskā u.c.

 

Olgas Jakubovskas darbi apskatāmi daudzās pasaules valstīs privātajās kolekcijās: Krievijā, Vācijā, Francijā, Nīderlandē, Polijā, ASV, Lielbritānijā, Latvijā, Japānā u.c. Pēc mākslas kritiķu domām mākslinieces darbi pārliecinoši liecina par individuālu tēmas izvēli, kā arī par neatkarīgu pieeju dabīgās ādas izmantošanas iespējām.

 

Izstāde Ventspils Jaunrades namā būs apskatāma līdz 10. novembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: