Ventspils popgrupas „Jūras akmentiņi” soliste Karlīna Priedēna un „Jūras akmentiņu” vidējā grupa uzvarējuši starptautiskajā konkursā „Folklowe Inspiracje” Polijas pilsētā Lodzā.

Konkursā varēja piedalīties, izpildot tautas mūzikas apdares vai estrādes dziesmas, kas aranžētas, demonstrējot savas valsts nacionālo kolorītu un tautas instrumentus.

 

Kopumā festivālā sacentās dalībnieki no 12 valstīm – Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Beļģijas, Holandes, Francijas, Izraēlas, Pakistānas, Palestīnas, Gruzijas un Latvijas.

 

Karlīna Priedēna ieguva 1. vietu un godalgu „Zelta laiva” 8 – 11 gadus veco solistu kategorijā, kurā startēja 15 dalībnieki. 2. un 3. vietu attiecīgi ieguva pārstāvji no Baltkrievijas un Gruzijas. Karlīna konkursā izpildīja latviešu tautasdziesmu Raimonda Paula apdarē „Sasola jūreņa” un Imanta Kalniņa dziesmu „Karsta mana jauna dziesma”, priekšnesuma laikā spēlējot arī flautu.

 

Savukārt starp grupām un duetiem, kurās apvienojušies 14 – 18 gadus dziedātāji, 1. vietu un godalgu „Zelta laiva” izcīnīja „Jūras akmentiņu” vidējā grupa – Līva Zvirgzdiņa, Laura Lūse, Emīls Kalenda, Anete Siņavska, Kristers Ruža un Betija Bērziņa. 2. un 3. vietu attiecīgi ieguva pārstāvji no Baltkrievijas un Ukrainas. Pavisam šajā kategorijā sacentās 8 grupas un dueti. „Jūras akmentiņi” konkursā izpildīja divas dziesmas – grupas „Cosmos” dziesmu „Tu kā, es kā” un Valda Atāla dziesmu „Mēs dejojam” īpašā apdarē, iesaistot tautas instrumentus. Kā pastāstīja popgrupas vadītāja Lūcija Boitmane, žūrija pat piecēlusies kājās pēc „Jūras akmentiņu” sešbalsīgi izpildītās dziesmas „Tu kā, es kā”.

 

Festivāla dalībnieku sniegumu vērtēja žūrija 7 cilvēku sastāvā. Žūrijā darbojās Polijā pazīstami komponisti, muzikologi, teātra režisors un vokālā pedagoģe.

 

„Jūras akmentiņi” uz festivālu varējuši doties, jo saņēmuši finansējumu no Ventspils pilsētas domes. Dalībnieku startu festivālā finansiāli atbalstījuši arī bērnu vecāki. Jaunie dziedātāji konkursam gatavojušies speciāli, jo grupa ikdienā neizpilda skaņdarbus ar tautas mūzikas instrumentu iesaisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: