20. septembrī plkst. 19.00 teātra nams "Jūras vārti" un Liepājas teātris aicina ventspilniekus noskatīties krievu rakstnieka Leonīda Andrejeva melodrāmu „Sods un noziegums” (luga "Katrīna Ivanovna"), režisors Dž.Dž.Džilindžers.

Luga „Katrīna Ivanovna” sarakstīta 1912. gadā. Režisora interpretācijā iestudējumam dots nosaukums „Sods un noziegums”, kas pirmkārt raisa asociācijas ar Dostojevska darbu „Noziegums un sods”, kā arī atbilst lugas būtībai – galvenā varone Katrīna tiek sodīta vēl pirms nozieguma izdarīšanas, līdz patiešām sāk darīt lietas, kurās vīrs viņu vainojis.


Lugas centrā ir kaislību un pretrunu mocīta sieviete, kas izmanto savu varu pār vīriešiem, līdz galu galā netiek galā pati ar sevi. Tā būs melodrāma par mīlestību un nodevību, par iedomām, bailēm un šaubām, kas dzīvo cilvēkā un ārda dvēseles mieru un harmoniju.

Lomās: Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Anda Albuže, Mārtiņš Kalita, Signe Ruicēna, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis un Gatis Maliks.


Iestudējumam scenogrāfiju veido Varis Siliņš, kostīmus – Ilze Vītoliņa, horeogrāfiju – Inga Krasovska, bet gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis. No krievu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: