Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Visvairāk palīdz draugi

Draugi tārgalniecei Dacei Stašauskai, kas augustā nelaimes gadījumā zaudēja savu vīru, palīdz savest kārtībā nepabeigto māju. Sieviete saņēmusi arī sabiedrības atbalstu.

Augstskolā atgriežas studentu kņada

Šogad Ventspils Augstskolas pirmajā kursā mācības uzsākuši 310 jauniešu, gandrīz 200 no viņiem par savu dzīvesvietu sauc studentu dienesta viesnīcu, kurā jāsadzīvo ar jau esošajiem iemītniekiem, jāapgūst iekšējie kārtības noteikumi, kā arī pašu studentu nerakstītie likumi. Piemēram, 2. kursa students Māris Bahtins dala istabiņu ar 1. kursa studentu Miku Līkopu, abi sadzīvo labi un ir ļoti apmierināti ar dzīvi VeA studentu dienesta viesnīcā.

2.lpp. Viedoklis: «Viss ir labi», laikraksta Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena

«Interesanti būtu salīdzināt, cik daudz naudas valsts iztērējusi un vēl tērēs eiro slavināšanai, un cik daudz naudas un enerģijas valsts tērējusi, lai mūsu cilvēki nepamestu valsti. »

3.lpp.

Rekonstrukcija izmaksās dārgāk

«Pasveiciniet veco skolu! Mēs noteikti iesim tur atpakaļ,» ar šādiem vārdiem audzēkņi pavadīja Ventspils Tehnikuma direktori Kristīni Vāgneri, kas devās uz tehnikuma infrastruktūras attīstības projekta Uzraudzības komitejas izbraukuma sanāksmi.

Garnadži iekāro pārvalžu seifus

Nepilna gada laikā jau divas novada pašvaldības pārvaldes cietušas no seifu zagļiem. Šoreiz pārsimt kilogramu smags seifs pazudis no Piltenes pārvaldes ēkas.

Ugālē uz ielas atrod mirušu sievieti

Ugālē pie autobusu pieturas atrastā mirusī sieviete esot lietojusi narkotikas. Policija skaidro, vai viņa nav mirusi no pārdozēšanas.

4.lpp.Novadā. Nespēj nodrošināt ūdens kvalitāti Vārvē

Uz pašvaldības rīkotajām iedzīvotāju sapulcēm Vārvē ciema iedzīvotāji gandrīz vienmēr ierodas ar ūdens paraugiem burciņās. Arī domes priekšsēdētājs savā kabinetā ticies ar vāreniekiem, kas sašutuši par ūdens kvalitāti viņu ciemā.

Būs vienots teritorijas plānojums

Novada dome pieņēmusi lēmumu uzsākt novada teritorijas plānojuma (2014. – 2026. gadam) izstrādi. Jau drīzumā pašvaldība ar iepirkuma konkursa palīdzību cer atrast šī apjomīgā darba veicēju.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp. Eiro nāk. Lats aiziet vēsturē

Daudzi ventspilnieki, tāpat kā citi Latvijas iedzīvotāji, pāreju uz eiro uztver diezgan emocionāli, jo savas nacionālās valūtas zaudēšanu salīdzina ar valsts neatkarības zaudēšanu. Tomēr šodien, kad līdz eiro ieviešanai atlicis pavisam nedaudz, lielāko daļu iedzīvotājus uztrauc tīri praktiski jautājumi.

Informatīva kampaņa sākas Ventspilī

Aizvadot pasākumu Eirodiena Kurzemē, kas notika 6. septembrī Rātslaukumā Ventspilī, Finanšu ministrija beidzot uzsākusi informatīvo kampaņu par eiro ieviešanu, līdz kuram atlicis nedaudz vairāk kā trīs mēneši.

8.lpp. Sports. Atlikušas 10 supersvarīgas spēles

Svētdien FK Ventspils futbolisti aizvadīs kārtējo Latvijas futbola Virslīgas spēli, savā laukumā tiekoties ar citiem medaļu pretendentiem – Daugavpils Daugavas spēlētājiem. Ventspilnieki turpina dzīties pakaļ līderim Skonto, tāpēc supersvarīga būs katra no desmit atlikušajām spēlēm.

Basketbola izlase sabradā ukraiņus

Eiropas čempionāta otrās grupu turnīra kārtas spēlēs pirmo uzvaru izcīnījuši Latvijas valstsvienības basketbolisti, ar 85:51 (24:11, 18:11, 23:10, 20:19) sagraujot Ukrainas izlasi un tādējādi reizē izcīnot arī otro pārliecinošāko uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīru vēsturē.

Volejbolistiem iespējama tikšanās ar Lāsi-R

Notikusi Latvijas volejbola kausa izcīņas izloze, un VK Ventspils volejbolisti uzzinājuši savus pretiniekus – turnīra otrajā kārtā viņiem pretī stāsies Nacionālās līgas komanda Vecumnieki. Ja ventspilniekiem izdosies pārvarēt šo turnīra kārtu, tad viņu nākamie pretinieki būs vairākkārtējie valsts čempioni – komandas Lāse-R volejbolisti.

9.lpp. Studentu pilsēta. Realizē sevi ārpus lekcijām

Valda uzskats, ka studenti dalās divās grupās: tie, kas tikai cītīgi mācās, un tie, kas izmanto katru brīvo brīdi, lai ballētos. Taču šādam viedoklim īsti nevar piekrist, jo vairums studentu savu brīvo laiku pavada dažādos interešu pulciņos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: