Valsts policija Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi kriminālprocesu par pagājušā gada beigās Depo ielā notikušo slepkavību, kur tika atrasts apdedzis vīrieša līķis ar vairākām durtām brūcēm.

Pagājušā gada 20. oktobrī tika saņemts izsaukums uz Depo ielu, kur kādā no mājām bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dzīvoklī deg gulta un sadzīves mantas. Istabā tika atrasts 49 gadus veca vīrieša līķis ar vairākām durtām brūcēm. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess, ko izmeklēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes slepkavību izmeklēšanas nodaļas darbiniekiem.

Aizdomās par vīrieša slepkavību decembrī aizturēja 25 gadus vecu vīrieti, bet divas dienas vēlāk tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Valsts policija izmeklēšanā noskaidrojusi, ka starp vīriešiem pēc kopīgas alkohola lietošanas izcelies konflikts, kā rezultātā vainīgais ar virtuvē atrasto nazi izdarīja deviņus dūrienus cietušā ķermenī, līdz nazis nolūza. Cietušais no gūtajām traumām mira. Vainīgais, saprotot, kas noticis un, lai slēptu slepkavību, veica līķa apgānīšanu. Mirušais tika novietots gultā un apklāts ar apģērba gabaliem un aizkariem. Pēc tam vainīgais tos aplēja ar atlikušo degvīnu un aizdedzināja.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem. Vīrietis tiek turēts aizdomās par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Nah Nahs. 08.08.2017, 13:17:27

    Tā viņam vajag.Jo apgānīja arī brandvīnu,to izlejot uz līķa.Tas šķidrums tomēr gandrīz vai svēts,to neklājas laistīt,kur pagadās.

  • -1
    Novadnieks 08.08.2017, 14:24:04

    VP unDP redzeslokā ir visi valstī dzīvojošie.Kāds tam sakars ar kaut kādu izdarītu noziegumu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: