Vakar pēc vairāku stundu meklēšanas laimīgi izdevies atrast divus sēņotājus, kuri bija apmaldījušies mežā Ventspils novada Užavas pagastā.

24. septembrī no sēņošanas mežā neatgriezās divi cilvēki - sieviete un vīrietis, abi 54 gadus veci. Viņi bija atbraukuši ciemos uz kādām mājām Užavas pagastā un aizgājuši sēņot.

Pēc informācijas saņemšanas vakar ap plkst. 17 nekavējoties tika sākta personu meklēšanas operācija, kurā tika iesaistīti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa operatīvās grupas, Zemessardzes, Valsts Robežsardzes un Valsts meža dienesta pārstāvji, kā arī Ventspils pilsētas Pašvaldības policija. Kopumā meklēšanā piedalījās ap 20 cilvēku, viņu vidū arī iedzīvotāji un mednieki, kuri labi pārzina meža teritoriju un šādā situācijā brīvprātīgi bija gatavi palīdzēt.

Abi sēņotāji bija pazuduši arī viens otram. Lai palīdzētu viņiem orientēties tumšajā mežā, policijas darbinieki pielietoja bākugunis un skaņas signālus.

Pēc trīs stundu meklēšanas darbiem tika atrasta sieviete, bet vīrieti meklēt nācās daudz ilgāk - viņš tika atrasts dažas minūtes pirms pusnakts. Abi bija sveiki un veseli.

Policija atgādina, ka, dodoties mežā, nedrīkst aizmirst par drošības pasākumiem - noteikti vajag ņemt līdzi mobilo tālruni ar uzlādētām baterijām un mājiniekiem vai kaimiņiem atstāt ziņas par to, kurā virzienā plānots doties. Jāsaģērbjas silti un katram gadījumam līdzi jāpaņem arī sērkociņi, lai vajadzības gadījumā varētu iekurt uguni nakts melnumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: