Ventspils tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu - visiem sešiem vīriešiem, kuri tiek turēti aizdomās par dežuranta slepkavību bijušajā armijas pilsētiņā Irbenē.

Pašlaik policijai ir divas versijas, kādēļ noticis noziegums. Galvenā : vīrieši, it kā pa ceļam uz jūru, palūguši cigareti dežurantam, pēc tam izcēlies konflikts. Policija pārbauda vēl vienu versiju, kuru pagaidām neatklāj, taču arī šai versijai esot saistība ar pirmo. Policija noraida iespēju, ka slepkavību varētu būt notikusi laupīšanas nolūkos, jo no vagoniņa, kurā dežurējis noslepkavotais strādnieks, nav paņemts ne maks ar naudu, ne citas vērīgas mantas.

 

Uz nogalinātā dežuranta ķermeņa bijušas redzamas sitienu pēdas, taču, iekams nav saņemts tiesu medicīniskās ekspertīzes slēdziens, nav zināms, vai viņš ticis sists ar kādu priekšmetu.

 

Noziegums noticis īsi pirms pusnakts. Pieci vīrieši aizturēti nākamajā dienā, bet sestais - nedaudz vēlāk. Citas personas saistībā ar šo noziegumu netiek meklētas. Visi seši aizdomās turamie ir Ventspils novada Ances pagasta iedzīvotāji.

 

Daļa aizdomās turēto savu vainu daļēji atzīst, bet daļa - noliedz. Viens no aizdomās turētajiem vīriešiem bijis iepriekš sodīts par automašīnas zādzību un vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu, taču cietumsods viņam iepriekš nav ticis piemērots, un pašlaik šīs sodāmības ir jau dzēstas.

 

Noslepkavotais 1946.gadā dzimušais vīrietis strādājis Rīgas uzņēmumā "Gross serviss", kas nesen sācis veikt demontāžas darbus bijušajā armijas pilsētiņā. Pēc notikušā demontāžas darbi uz laiku - vismaz līdz nākamās nedēļas pirmdienai - ir pārtraukti.

 

Darbi gan nav pārtraukti pēc policijas pavēles - šādu lēmumu pieņēmusi uzņēmuma vadība, jo armijas pilsētiņas teritorijā ik pa laikam ierodas policijas darbinieki, un pilnvērtīgs darbs pagaidām nav iespējams, informēja SIA "Gross serviss" valdes loceklis Andrejs Čerņavskis. Termiņš, kādā uzņēmumam jāpabeidz ēku demontāža, ir trīs gadi, tādēļ darbu pārtraukšana uz laiku uzņēmumam nekādus zaudējumus neradīs, piebilda Čerņavskis.

 

Jau ziņots, ka noslepkavotais vīrietis karaspēka pilsētiņā atrasts 4.septembra rītā. No gūtajiem miesas bojājumiem viņš miris notikuma vietā. Saistībā ar notikušo aizturētas sešas personas - 1990., 1991. un 1984.gadā dzimuši vīrieši, kuri ir Ventspils novada iedzīvotāji. Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 117.panta 10.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi personu grupa.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: