Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skolā pusdienas kļuvušas dārgākas

Šajā mācību gadā skolas kompleksās pusdienas visās pilsētas skolās un novada pamatskolās ir dārgākas. Cenas paaugstinātas, jo izdoti jauni MK noteikumi, kuri skolu ēdinātājiem jāievēro.

Meroni saistīts ar Šveices finanšu skandālu

Rūdolfa Meroni darbības Šveicē jau vairākus gadus atrodas zem kriminālizmeklētāju lupas, kuri skandalozo advokātu tur aizdomās par krāpnieciskām darbībām, inkriminējot tam noziegumus, kas saistīti ar apzinātu finanšu līdzekļu izsaimniekošanu. Šo faktu apstiprina arī Šveices Ģenerālprokuratūra.

2.lpp. Viedoklis.“Ēd, jo garšo”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Nereti dzirdēts vecākus cilvēkus sakām, ka bērni paši vislabāk zina, kas viņiem ir patiesi vajadzīgs, tai skaitā, kāds ēdiens tieši konkrētajam bērnam ir vislabākais. Tā tas arī ir, tikai viens bet! Bērniem un arī pusaudžiem izvēli kropļo piedāvājums, kas atrodas veikalu plauktos un arī mājās ledusskapī.»

3.lpp.

Piecus mēnešus dzīvo pie izraktas ielas

Rūjienas ielas iedzīvotājiem ir visas iespējas uzstādīt savdabīgu rekordu – ielas remonts viņu mazajā ielas posmiņā ievilcies jau gandrīz piecus mēnešus un neviens nevar pateikt, kad to pabeigs. Tā jau ir otrā neplānotā dīkstāve būvnieku darbā šajā objektā – pirmo reizi problēmas radās Latvenergo dēļ, bet tagad – šķembu piegādātāju dēļ.

4.lpp. Pārventas tirgus – atspaids pensionāriem

Pārventas tirgū nedēļas vidū pārdevējus var saskaitīt uz rokas pirkstiem. Tirgojamā produkcija izaudzēta tepat Pārventā – privātmāju un vasarnīcu dārziņos.

Zinātniskajos projektos iesaistīs RTU

Ventspils Augstskola un Rīgas Tehniskā universitāte turpmāk cieši sadarbosies zinātniskajā pētniecībā un citās jomās.

Policijas vecās ēkas liktenis neskaidrs

Jau vairāki mēneši pagājuši, kopš Valsts policija atbrīvojusi kultūrvēsturiski nozīmīgo ēku Kuldīgas ielā 2. Tomēr ēkas turpmākais pielietojums vēl ir neskaidrs.

5.lpp.Izglītība. Kreituse mudina izvērtēt

Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes dekāne, profesore Ilga Kreituse, tiekoties ar Ventspils skolotājiem, ieskicēja jautājumus, par kuriem sabiedrībā vajadzētu domāt un diskutēt, kā arī dalījās ar savām idejām par izglītības sistēmā vētījamo.

6.lpp. Sports.Cīņa par astoto valsts čempiona titulu

Jau šīs nedēļas nogalē Dobelē, trasē Ceļa Ēzeļi, tiks noskaidroti šā gada Latvijas čempioni motokrosā. Komandu kopvērtējumā vadībā pirms šī posma atrodas mūsu septiņkārtējā čempione Rodeo, kas pēdējā posmā darīs visu, lai noturētu savas pozīcijas.

Virves vilcējiem pasaules mači

Virves vilkšanas klubs Velkonis šodien devies uz Šveici, Appencelli, kur jau šopēcpusdien uzsāks cīņas gan pasaules klubu, gan izlašu čempionātā. Turklāt valsts izlases cīnīsies arī par ceļazīmēm uz neolimpisko sporta veidu vispasaules spēlēm, kas nākamgad notiks Kolumbijā.

Jātnieki – vadībā Latvijas kausa izcīņā

Demoras jātnieki veiksmīgi turpina startēt Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas posmu sacensībās konkūrā, jāšanā ar ponijiem un šķēršļu pārvarēšanā amatieriem. Arī pēc ceturtā posma mačiem viņi spējuši saglabāt līderpozīcijas čempionāta kopvērtējumā.

7.lpp. Brīvbrīdim. Šajā laikā pirms...... 25 gadiem

Skaistas tradīcijas. Sestdienas – tādu nosaukumu interešu klubam, kas reizi pāris mēnešos kopā pulcē vecākās paaudzes ļaudis, devuši zirenieki. Jaunā sezona Setdienām iesākās ar 7 jaunu biedru uzņemšanu. Tika uzņemti ugunsdzēsējs Antons Putniņš, sardze Marta Brīvere, lopkopēja Valija Brauča, agrākais Ziru ciema izpildkomitejas priekšsēdētājs Kārlis Zanders un citi visā kolhozā un ciemā pazīstami un cienīti cilvēki. Labus vārdus par katra devumu saimniecības, ciema sabiedrības labā teica kolhoza Liekne priekšsēētājs R. Šauriņš, partijas pirmorganizācijas sekretāre V. Brālīte. 

Pa govju taku. Barības ķēde

Autors: Andris Prigičevs, atrodas Pārventas centrā.

Koncepcija

Vēsturiski govs kā labklājības un drošības simbols nodrošina ģimenei izdzīvošanu. Simboli nemainās atkarībā no gadsimts un statusa sabiedrībā (jo visi esam bijuši bērni). Pārnestā nozīmē – indivīda vajadzība pēc drošības zonas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: