Aizvadītajās brīvdienās Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā notika nodarbība ķīmijas skolotājiem, ko organizēja Ventspils pilsētas ķīmijas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Vita Bērzleja, sadarbojoties ar Talsu ķīmijas skolotāju metodisko apvienību.

Ķīmijas skolotājiem pulcēties aprīļa sākumā Ventspils Valsts 1.ģimnāzijā kļuvusi jau kā tradīcija. Pedagogi dalījās pieredzē, iepazinās ar novitātēm un praktiski izstrādāja pētnieciskos darbus, kurus pēc tam varēs izmantot savā darbā. Šogad seminārā piedalījās skolotāji no Ventspils, Piltenes, Ugāles, Užavas, Talsiem, Valdemārpils, Rojas, Sabiles un Kuldīgas.

Nodarbību vadīja speciālists Pāvels Pestovs, kurš ir viens no ekspertiem jaunā mācību satura izveidošanā ķīmijā un dabaszinātnēs. Viņa vadībā semināra dalībnieki diskutēja par jauno kompetencēs balstītā mācību satura izstrādāšanu un ieviešanu, kā arī izstrādāja pētniecisko laboratorijas darbu „Jonometriska fluorīdjonu noteikšana zobu pastā”.

Ar dažādu sensoru izmantošanas iespējām ķīmijas stundās un ārpusstundu nodarbībās skolotājus iepazīstināja Rīgas Hanzas vidusskolas ķīmijas skolotājs, Latvijas Ķīmijas skolotāju asociācijas valdes pārstāvis Gints Kaspars. Skolotāji noteica fosforskābes daudzumu Coca-Colas dzērienā, modelēja skābā lietus veidošanos un globālo sasilšanu, kā arī noteica dažādu vielu ūdens šķīdumu elektrovadītspēju.

Praktiskā mērķtiecīgi organizētā sadarbībā, ķīmijas skolotāji gan dalījās savā, gan izzināja kolēģu pozitīvo pieredzi skolēnu jēgpilnā mācīšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: