Ventspils pilsētas Sociālais dienests izsludinājis pilsētas iedzīvotāju sociālā atbalsta projektu finansēšanas konkursu, sniedzot iespēju palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams visvairāk. Pēdējo četru gadu laikā atbalstīti 22 projekti par kopējo summu 24 tūkstoši eiro.

Lai atbalstītu mazaizsargātās un sociālā riska iedzīvotāju grupas, toskait daudzbērnu un nepilnās ģimenes, personas ar invaliditāti, pensionārus, ilgstošus bezdarbniekus, personas ar dažāda veida atkarībām, bezpajumtniekus, politiski represētas personas, bērnus un citas sabiedrības grupas, Ventspils pašvaldība sadarbojas ar iedzīvotājiem un regulāri piešķir līdzekļus viņu sociālā atbalsta projektu īstenošanai. Iedzīvotāju sociālā atbalsta projektu finansēšanas konkursā var piedalīties fiziskas un juridiskas personas, kas ar savu darbību vēlas sniegt atbalstu dažādām Ventspilī dzīvo­jošām sociālā riska iedzīvotāju grupām, veicināt esošo sociālo pakalpojumu kvalitātes pilnveidošanu, sekmēt alternatīvu pakalpojumu, palīdzības un atbalsta formu izveidi mūsu pilsētā, piesaistot pašvaldības finanšu līdzekļus.

Šajā gadā, līdzīgi kā pērn, pašvaldības budžetā sociālā atbalsta projektu finansēšanai tika novirzīti ­līdzekļi 6000 eiro apmērā. Maksimālais pašvaldības finansiālais atbalsts vienam projektam ir līdz 1500 eiro, paredzot, ka projekta iesniedzējam jānodrošina līdzfinansējums ne mazāk kā 30% apmērā no projekta kopējām izmaksām. Turklāt konkursa nolikums paredz, ka finansējums projektiem var tikt piešķirts vienreizēju vai pastāvīgu sociālo pakalpojumu un citu atbalsta pasākumu organizēšanai.

Pagājušajā gadā konkursa laikā pašvaldība līdzfinansējusi 5 no 7 iesniegtajiem projektiem par kopējo summu 5663,33 eiro. Viens no veiksmīgi realizētajiem projektiem, kuru paguva iemīļot, ir ēdienu gatavošanas nodarbības Latviešu virtuve – meistarklases senioriem. Projekta pieteikumu iesniedza un kursus organizēja Ventspils Tehnikums, taču ideja tapa sadarbībā ar senioru biedrību Ventspils liedags. Kā pastāstīja tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere, 2015. gadā tika lemts par labu ēdienu gatavošanas meistarklašu izmēģinājumam, kas toreiz tika realizēts ar pašu finansējumu, taču, tā kā bija ļoti liela senioru interese un atsaucība, jau 2016. gadā tika rakstīts pieteikums sociālā atbalsta projektu finansēšanas konkursam. Gan projekta pieteikums, gan arī iesniegšanas un atskaitīšanās procedūra ir gana vienkārša, Sociālais dienests ir parūpējies, lai tas notiktu pēc iespējas draudzīgāk potenciālajiem projekta īstenotājiem, novērtēja Vāgnere.

Ventspils iedzīvotāju sociālā atbalsta projektu finansēšanas konkursa nolikumu var saņemt Ventspils Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10, kur līdz 5. aprīļa plkst. 16 var arī iesniegt projekta pieteikumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: