Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde “Varavīksne” EKOskolas darbības ietvaros uzsāk projektu “No sēkliņas līdz gatavam produktam”, kurš notiks trīs posmos.

30. martā sākās projekta pirmais posms, kurā piecgadīgie bērni no grupas “Mārītes” devās ciemos uz stādu audzētavas “Sarmas 7” lielajām siltumnīcām. Mazos bērnus sagaidīja siltumnīcu saimnieks Nils Taube, lai kopīgi uzsāktu darbu pie stādīšanas.

Mārītes iepazinās un guva jaunas zināšanas par augu augšanas attīstību stadijām, sēklu dažādībām un to īpašībām. Bērni patstāvīgi varēja stādīt dažādus augus pēc savas izvēles – samtenes, ķirbjus, tomātus vai gurķus. Bērni nebaidījās ielaisties zemē līdz pat elkoņiem un sasmērēties vai aplieties, jo varēja brīvi darboties, sējot, berot, lejot un apspriežoties ar vienaudžiem.

Nākamajā posmā bērni ieraudzīs sava darba pirmos rezultātus. Bērnudārza audzēkņi savus stādus pārstādīs augsnē stādu audzētavā un bērnudārza teritorijas siltumnīcā, kura draudzīgi tika pārmantota no Centra sākumskolas.

Realizējot šo projektu, bērni mācīsies rūpēties par augiem, iepazīs to attīstības ciklus un augšanai nepieciešamos apstākļus, kā arī uzņemsies atbildību par iesākto.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: