Ventspils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt priekšlikumus par pilsētas domes 2015. gada 9. oktobra saistošo noteikumu Nr.7 „Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs” grozījumiem.

Ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek precizēts, ka prioritāte uzņemšanai izglītības iestādē nebūs tiem bērniem, kuriem māsa vai brālis mācās attiecīgās izglītības iestādes pēdējā klasē, jo, pirmklasniekam uzsākot skolas gaitas, māsa vai brālis izglītības iestādē vairs nemācīsies, līdz ar to zūd nepieciešamība šādai prioritātei (precizēti Saistošo noteikumu 16.1 un 16.7.punkti).

Savukārt saistošo noteikumu 16.1-16.5.punktos tiek noņemta prasība, ka bērnam jābūt deklarētam kopā ar likumīgo pārstāvi, jo normatīvie akti šādu pienākumu neuzliek un, kā liecina prakse, mēdz būt gadījumi, kad bērna un tā likumiskā pārstāvja deklarētā dzīvesvieta nesakrīt. Minētā iemesla dēļ Saistošo noteikumu 16.punkts, tostarp, tiek papildināts arī ar gadījumu, kad bērns viens pats ir deklarēts pilsētā.

No Saistošajiem noteikumiem tiek svītrots 17.punkts, jo tā regulējums iekļauts precizētajos 16.1 un 16.7.punktos. Tiek precizēts arī Saistošo noteikumu 23.punkts un Saistošo noteikumu pielikumā esošā veidlapa iesniegumam par bērna reģistrāciju 1. klases pretendentu sarakstā.

Ar saistošajiem noteikumiem Nr.7 „Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs” iespējams iepazīties ŠEIT!

Ar saistošo noteikumu projekta grozījumiem no 2016. gada 10. oktobra līdz 24. oktobrim iespējams iepazīties portālā www.ventspils.lv, Izglītības pārvaldes mājaslapā www.vip.ventspils.lv, kā arī Ventspils pilsētas domes 2. stāva sēžu zāles priekštelpā (Jūras ielā 36), Gāliņciema bibliotēkā (Kuldīgas ielā 110), Galvenajā bibliotēkā (Akmeņu ielā 2), Iedzīvotāju informācijas centrā Pārventas bibliotēkā (Tārgales ielā 4), Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldē (Raiņa ielā 10).

Jūsu viedokļus un priekšlikumus gaidīsim līdz 2016.gada 24. oktobrim, sūtot ierosinājumus uz e-pastu vip@ventspils.lv, kā arī komentāros pie šīs ziņas portālā www.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Lasma Asnevica 10.10.2016, 20:41:18

    Es domaju ka nevajag skatities kur berns ir registrejies,jo vairak skolnieku jo vairak skolotajam ir ko darit.un nevajag skatities vai vecaka masa vai bralis macas taja skola ,jo vajag lai berni iet tuvaja skolas kas ir netal no majam

  • 0
    Es 10.10.2016, 21:58:59

    Kāpēc gan nevarētu atjaunot senāko mikrorajonu principu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: