Ventspils novada pašvaldība, iesaistoties Eiropas Savienības "Leader" programmā, veikusi divus iepirkumus par jaunu objektu izveidošanu Ventspils novadā.

Pirmais iepirkums ir saistīts ar Usmas ciema pludmali, tur uzstādīs brīvdabas trenažieru un bērnu rotaļu vietas elementu. Līdz šim, kā norāda Ventspils novada pašvaldības projektu vadītāja Evita Roģe, Usmas pagasta jauniešiem nebija iespēju attīstīt savas fiziskās spējas, un parastās pulcēšanās vietas bija pagasta centrs vai autobusu pietura. Tomēr Usmas pagastā par iecienītāko atpūtas vietu atzīta pašvaldības pludmale, kas ir vienīgā publiski pieejamā peldvieta Usmas ezera krastā. Te paredzēts uzstādīt 11 dažāda veida trenažierus, ko vienlaikus varēs izmantot 16 cilvēki, turklāt daži trenažieri būs paredzēti cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Otrs iepirkums saistīts ar jauniešu aktīvās atpūtas laukuma izveidošanu Vārves ciemā. Projekta mērķis ir nodrošināt sporta un citu brīvā laika pavadīšanas aktivitāšu dažādošanas iespējas Vārves pagasta iedzīvotājiem, izveidojot jauniešu aktīvās atpūtas laukumu ar skeitparku un ielu vingrošanas aprīkojumu. Projekta ieceres iniciatīva nāk no sabiedrības – ideja ir izstrādāta, pamatojoties uz vietējo iedzīvotāju vajadzībām, kā arī iedzīvotāju sapulcēs minēto. Projekta gaitā paredzēts ierīkot skeitparku Vārves pagastā pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām. Tas būs piemērots izmantošanai ar velosipēdiem, skeitbordiem un skrituļslidām. Tiem, kas nevēlas nodarboties skeitparkā vai kam nav līdzekļu, lai iegādātos nepieciešamo aprīkojumu, tiks izveidots ielu vingrošanas laukums ar šādiem elementiem: dažādu līmeņu vingrošanas stieņiem, līdztekām, atspiešanās stieņiem, horizontālām kāpnēm un elementiem vēdera muskulatūras stiprināšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: