Februārī Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā viesojās V. Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas skolēni un apmeklēja nodarbības elektronikas, dabaszinātņu un tulkošanas specialitātē.

Pirmajā nodarbībā skolēniem bija iespēja uzzināt par darba iespējām elektronikas inženieriem un lielākajiem nozares uzņēmumiem, kā arī piedalīties praktiskajā seminārā par mikrokontrolieriem un to izmantošanu, skolēni paši veidoja shēmu, izmantojot elektronikas komponentes.

 

Otrajā nodarbībā skolēni apmeklēja praktiskās demonstrācijas par oma likumu, spriegumu, strāvas mērījumiem, kondensatora uzlādēšanu un izlādēšanu, maiņstrāvas ģenerēšanu, iztaisnošanu un filtrēšanu. Skolēni atzinīgi novērtēja Ventspils Augstskolas jaunās mācību laboratorijas, īpaši, optikas un optoelektronikas laboratorija, kur viņi tika iepazīstināti ar gaismas viļņa ātruma mērīšanu, gaismas difrakciju, difrakcijas režģi un gaismas polarizāciju.

 

Pēdējā nodarbībā skolēni uzzināja par tulka un tulkotāja profesiju un Ventspils Augstskolas absolventu ikdienu Briselē, kā arī bija iespējams izmēģināt savas spējas mutiskā un rakstiskā tulkošanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: