Banka "Citadele" brīdina, ka patlaban interneta vidē izplatās viltus e-pasti "Citadeles" vārdā, ar kuru palīdzību viltvārži mēģina iegūt konfidenciālus iedzīvotāju datus.

Banka brīdina iedzīvotājus, ka, saņemot e-pastu ar virsrakstu kļūdainā latviešu valodā "Jusu konts var tikt blokets-aktivizetu savu kontu tagad", nekādā gadījumā klienti nedrīkst sniegt prasīto informāciju. Šie e-pasti nav saistīti ar banku, bet ir viltvāržu mēģinājums iegūt konfidenciālus iedzīvotāju datus, brīdina kredītiestāde.

Banka "Citadele" informējusi par interneta drošību atbildīgās organizācijas par šo viltus e-pastu, lai tās bloķētu viltus mājaslapu, jo gan paziņojums e-pastā, gan mājaslapa, uz kuru šis paziņojums ved, ir viltus.

Banka uzsver, ka nekad neprasa iedzīvotājiem atklāt internetbankas lietotājvārdu, paroli, internetbankas kodu, PIN kodu, kā arī maksājumu kartes CVC kodu.

Viltus elektroniskā vēstule sūtīta no adreses "konta.drosiba@citadele.lv". E-pasta saturs ir kļūdainā latviešu valodā. Vēstulē pievienota arī saite uz viltus lapu. Patlaban šī saite nav atverama.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: