Ventspils Augstskolas “Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centrs” (UIRAC), sadarbībā ar Ventspils brīvostas pārvaldi rīko semināru- apaļā galda diskusiju „Iespējas un izaicinājumi Eiropas uzņēmumiem strādājot Ķīnā”.

Semināram - apaļā galda diskusijai paredzētas divas daļas. Pirmajā daļā plānota Kingstonas Universitātes profesora, UIRAC pētnieka Deivida Smolbona uzruna. Šajā uzrunā profesors dalīsies ar savu ilggadīgo pieredzi strādājot ar partneriem no Ķīnas, identificējot galvenos izaicinājumus un iezīmējot atsevišķas iespējas sadarbības uzsākšanai un stiprināšanai. Otrajā daļā paredzēta diskusija un, pēc vēlēšanās, individuālas konsultācijas Prof. Smallbona un semināra dalībnieku starpā.

 

Seminārā aicināti piedalīties uzņēmumi no Kurzemes reģiona, kas jau strādā, bet plāno paplašināt darbību Ķīnas tirgū vai pārskatāmā nākotnē plāno uzsākt darbību Ķīnas tirgū vai attīstīt sadarbību ar partneriem no Ķīnas.

 

Seminārs notiks 2013.gada 16.janvārī no 14.00 līdz 16.00 Ventspils Augstskolā (Inženieru ielā 101a), D101 telpā. Tā darba valoda būs angļu valoda, dalība seminārā - bez maksas. Dalību semināram lūgums pieteikt līdz 14.janvārim (ieskatot), rakstot uz e-pastu: liene.liepina@venta.lv.

 

„Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centrs” ir Ventspils Augstskolas struktūrvienība, kura ar Ventspils pašvaldības nozīmīgu atbalstu dibināta 2012. gada beigās. Centra primārie mērķi ir kvalificētu cilvēkresursu piesaiste Ventspils Augstskolai, lai stiprinātu pētniecības un pasniegšanas kvalitāti uzņēmējdarbības un vadības jomās, veicinātu produktīvāku augstskolas un privātā sektora sadarbību, kā arī dotu pienesumu uzņēmējdarbības politikas veidošanas procesos pašvaldības un valsts līmeņos.

 

Sadarbības ar Ķīnu aktivizēšana ir nozīmīgs Ventspils brīvostas mārketinga aktivitāšu virziens. Ventspils brīvostas pārvalde regulāri iesaistās dažādu izglītības, inovācijas un attīstību veicinošu projektu īstenošanā, veicinot ekonomiskās aktivitātes attīstību reģionā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: