Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ūdens ielā novāc graustus

Vecpilsētā par vienu graustu būs mazāk – šobrīd tiek demontēta bijušās bērnu poliklīnikas ēka Ūdens ielā 8. 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma vēsturiskā ēka, kas bija historisma un jūgendstila laikmeta arhitektūras paraugs, pēdējā laikā apdraudēja garāmgājējus un radīja drūmu noskaņu.

Piektā svecīte ventasbalss.lv tortē

Tieši pirms pieciem gadiem, pārgriežot sarkanu lentīti, kas bija apsieta portatīvajam datoram, tika atklāts jauns ziņu portāls ventasbalss.lv.

2.lpp. Viedoklis: “Imidža taisītājs” laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Kādreizējais Stokholmas Ekonomikas augstskolas profesors Anderss Oslunds, kurš kopā ar premjeru Valdi Dombrovski uzrakstījis grāmatu Kā Latvija pārvarēja finanšu krīzi, šķiet, kļuvis par premjera Dombrovska imidža veidotāju. Kā gan citādi var izskaidrot Oslunda nemitīgos centienus publiski spodrināt Dombrovska tēlu.»

3.lpp.

Cīnās pret spēļu zāles izveidi

Jau piecus gadus nevar beigties kašķis par pilsētas domes lēmumu neļaut izveidot jaunu spēļu zāli Raiņa ielā. Arī iedzīvotāji bija pret. Tiesvedība turpinās.

Nepiekrīt kaķu mājas ierīkošanai

Neraugoties uz to, ka Lielā prospekta 21 pagrabā iebūvētā kaķu mītne darbojas bez problēmām un iebildumiem no iedzīvotāju puses, Dzīvnieku aizsardzības biedrības centieni tādu izveidot arī blakus nama pagrabā ir velti.

Jūrmalā izskalotas drazas

Ledus, kas Ventā un citās Kurzemes upēs izgāja jaunā gada sākumā, nesis līdzi arī krasta meldrus, niedres, koku zarus un ūdenī iekritušus stumbrus. Tagad tie izskaloti pludmalē.

4.lpp. Valodu apgūst bibliotēkas klubiņā

Bērni, kas vēlas uzlabot un nostiprināt savas angļu valodas zināšanas, reizi ik pa trim nedēļām tiekas bibliotēkā, kur darbojas angļu valodas klubiņš.

5.lpp. Izglītība. Gada skolotāja – mīļa un darbīga

Mazo bērnu skolotāji atzinību par darbu saņem krietni retāk nekā pedagogi, kuru audzēkņi plūc laurus mācību olimpiādēs un konkursos. Taču šogad Pedagoģiskā darba inovācijas fonds novērtējis arī pirmsskolas skolotājas Zitas Janušones ieguldīto darbu.

Labestīgi un darbīgi jaunieši

Valērija Kataševska un Andrejs Kličuks pārstāv radošo 2. vidusskolas audzēkņu saimi. Svētdien 12. klases audzēkņi Rīgā piedalīsies konkursā Tatjanas diena.

6.lpp. Sports. Līderu duelī triumfē VK Ventspils

Latvijas volejbola 1. līgas čempionātā sākušās otrā apļa spēles, un jau pirmajā mačā šķēpus krustoja abas līdervienības – VK Ventspils un Ziemeļkurzeme. Uzvaru ar 3:1 šajā mačā svinēja ventspilnieki, līdz ar to izvirzoties arī čempionāta vadībā.

Šāvējiem gads iesācies veiksmīgi

Pirmos mačus šogad aizvadījuši sporta skolas Spars jaunie šāvēji; viņiem izdevās gan ierindoties godalgotajās vietās, gan izpildīt sporta klašu normatīvus.

BK Ventspils sāk Top 16 ar uzvaru

Baltijas Basketbola līgā (BBL) perfekti turpina spēlēt BK Ventspils basketbolisti – arī otrā posma Top 16 spēles viņi sākuši ar uzvaru, izbraukumā ar 73:62 pārspējot Lietuvaskomandu Lietkabelis, kuras rindās spēlē arī latviešu basketbolists Kaspars Vecvagars.

7.lpp.

Jauns gads – jauni likumi

Līdz ar 2013. gada janvāri spēkā stājušās vairākas likuma izmaiņas – gan lielāki pabalsti, gan iespēja laulāties brīvā dabā gaida tos, kuri nolēmuši dibināt ģimeni un laist pasaulē bērnus, bet valsts amatpersonas un ierēdņi atkal var gaidīt prēmijas un piemaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: