Vēlreiz atgādinām, ka drīzumā – naktī no 18. uz 19. oktobri – uz laiku, ne ilgāku par trim nedēļām, tiks slēgta satiksme pār paceļamo Ventas tiltu. Transporta plūsma tiks novirzīta pa Apvedtiltu.

Tilts tiks slēgts tāpēc, lai nomainītu slēgmehānismu. Plānots, ka remontdarbus pabeigs ne vēlāk kā 3. novembrī. Jāatgādina, ka visus izdevumus saistītībā ar slēgmehānisma nomaiņu, kas notiek tilta garantijas laikā, segs projektētājs – Nīderlandes uzņēmums Witteveen+Bos Latvia. Lēmums mainīt slēgmehānismu pieņemts, jo speciālistu ekspertīzē secināts, ka, neskatoties uz to, ka slēgmehānisms šobrīd pilnībā pilda savas funkcijas, ilgtermiņā tas varētu negatīvi ietekmēt tilta konstrukciju. Pašreizējais slēgmehānisms slēgtā tilta stāvoklī nenodrošina pietiekami blīvu savienojumu starp abām tilta paceļamajām daļām un rada papildu vibrāciju, kad pa to notiek transporta kustība.

 

Lai arī sākotnēji bija plānots un iedzīvotāji tika informēti, ka tilta remonts sāksies jau 5. oktobrī, sakarā ar neplānotu kavēšanos, kas radusies Nīderlandes rūpnīcā, kurā tiek izgatavotas slēgmehānisma detaļas, tilta slēgšana tiek atlikta uz 18. oktobri.

 

Satiksmes organizācijas shēmu Ventas tilta slēdzējmehānisma remontdarbu laikā skatīt ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: