Ceturtdien, 25. aprīlī, Ventspilī aizvadīta tradicionālā koku stādīšanas talka, kuras laikā kopīga darba rezultātā pilsēta papildināta ar 37 jauniem dekoratīvo koku stādījumiem.

Šopavasar koku stādīšanas talka tika organizēta divās vietās pilsētā. Talka iesākās Kuldīgas ielas kastaņu alejā pretī Ventspils Valsts 1. ģimnāzijai, kur sadarbībā ar Latvijas avota un dabīgā minerālūdens ražotāju ''VENDEN'' tika iestādīti kopumā 15 jauni koki – deviņas sārtās zirgkastaņas un sešas kalnu kļavas. Latvijas avota un dabīgā minerālūdens ražotājs ''VENDEN'' rūpēs par vidi jau vairākus gadus īsteno koku stādīšanas akciju, papildinot dažādu Latvijas pilsētu apstādījumus ar jauniem kokiem. Pērn publiskā balsojuma rezultātā tika noteikts, ka šogad jaunus stādījumus dāvinājumā no ''VENDEN'' saņems Ventspils pašvaldība.

Savukārt koku stādīšanas talkas turpinājumā iedzīvotāji bija aicināti pulcēties Katoļu ielā, kur posmā no Jūras ielas līdz Pētera ielai iestādītas 22 Holandes liepas.

Laika gaitā koku stādīšanas talka ir kļuvusi par iemīļotu Ventspils pilsētas tradīciju, kas ik gadu pulcē kā lielus, tā arī mazus. Šogad aicinājumam piedalīties kopīgā koku stādīšanā atsaucās Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas kolektīvs, Katoļu ielas iedzīvotāji, ģimenes ar bērniem un citi dabas draugi. Tāpat kopā ar iedzīvotājiem koku stādīšanā piedalījās arī Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes, pašvaldības iestādes ''Ventspils Komunālā pārvalde'' un pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' vadības pārstāvji.

Ventspils pašvaldība pateicas ikvienam koku stādīšanas talkas dalībniekam, kas sniedza savu ieguldījumu, lai Ventspils taptu vēl zaļāka un patīkamāka kā vietējiem iedzīvotājiem, tā arī pilsētas viesiem!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: