Iestājoties aukstāka laika periodam, autovadītāji tiek aicināti savlaicīgi aprīkot automašīnu ar ziemas riepām un reizē arī neaizmirst par atbildīgu un videi labvēlīgu atbrīvošanos no vasaras riepām, kas nākošajā sezonā vairs nebūs derīgas.

Ventspilī šķiroto atkritumu savākšanas laukumos – Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a – visu gadu tiek nodrošināta iespēja bez maksas nodot četras vieglo automašīnu riepas, kas tālāk tiek nodotas pārstrādei.

Lai arī Latvijā normatīvie akti nosaka, ka automašīnām ziemas riepas ir obligātas no 1. decembra, tomēr rūpēs par savu un līdzcilvēku drošību un dzīvību automašīnu ieteicams aprīkot ar ziemas riepām līdz diennakts vidējā gaisa temperatūra samazinās līdz +7°C.

Neskatoties uz to, ka, veicinot atkritumu šķirošanu, arī riepu nodošanas iespējas arvien tiek padarītas pieejamākas, tās joprojām dažkārt tiek izmestas ceļmalās, mežos, novietotas sadzīves atkritumu konteineru laukumos un vēl ļaunāk – dedzinātas. Pēdējās desmitgadēs, pieaugot automašīnu skaitam, arī nolietoto riepu kļūst aizvien vairāk, tāpēc ir jo sevišķi svarīgi domāt par to, kur nonāks nolietotās riepas. Autoriepu sadalīšanās process ir ļoti lēns. Tas var ilgt pat ilgāk nekā simts gadus. Līdz ar to mežā izmestas riepas tur saglabāsies ilgāk par vidējo cilvēka mūžu. Turklāt riepu sadalīšanās procesā radušies galaprodukti ir bīstami videi un to saindē.

Šķiroto atkritumu savākšanas laukumi Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a ir atvērti katru dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00, izņemot pirmdienas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 01.11.2023, 16:54:42

    Kādreiz autoriepas krāja priekš Līgo vakara ugunskura...Tad gan tik bieži tās netika mainītas.Jo-nevarēja vienmēr brīvi nopirkt,un-bija laikam izturīgākas.

  • 0
    Uģis Juris 01.11.2023, 17:06:23

    Ceru ka šo ziņu pamanīs visi tie "zābaki" kas ved riepas un dīvānus izmest pilsētas klusajos dzīvojamos rajonos un mežos.
    Lūdzu izlasiet taču augstāk rakstīto un ietaupīstei laiku un degvielu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: